fbpx
Сьогодні
14:58 12 Тра 2024

У ГУР розповіли, чи знали про плани окупантів щодо вторгнення у Харківську область

Фото: представник ГУР Андрій Юсов (suspilne.media)

Українська розвідка знала про плани російських загарбників щодо наступу в Харківській області: відповідні органи були поінформовані.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону

"Можна сказати, що дії ворога на даному напрямку розпочалися за графіком, який був відомий, про який було поінформовано. Як і належить Головному управлінню розвідки, всі необхідні інстанції і їх керівництво було поінформовано", повідомив офіцер.

Зі слів Юсова, у Харківській області тривають бої, в яких також беруть участь спецпризначенці ГУР.

"Зараз ворог зазнає великих втрат. Зрозуміло, що вся необхідна інформація оприлюднюється і Генштабом, зокрема", – додав розвідник.

Представник розвідки наголосив, що окупанти кинули у Харківську область солдатів Московського та Ленінградського військових округів. Юсов звернувся до росіян та закликав здаватися у полон. Представник ГУР зазначив, що такі випадки вже є.

"Враховуючи масштаби ситуації з російським угруповуванням, їхніх втрат і майбутніх у тому числі, було прийняте рішення швидше відкрити додатковий табір для російських військовополонених в Україні", резюмував розвідник.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

Пізніше у ЗСУ заявили, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: