fbpx
Сьогодні
18:22 12 Тра 2024

Міноборони розповіло про створення Командування безпілотних систем

Фото: Телеграм / FEDOROV

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що Україна першою у світі створила Командування безпілотних систем та має намір ділитися своїм досвідом з країнами-партнерами.

Про це він розповів у інтерв'ю, інформує Рубрика.

"Будь-яка війна — це війна спроможностей. Зараз у нас є спроможність, ми в змозі таке збудувати, тому Президент підписав указ про створення Командування безпілотних систем", – зазначив він.

Міністр підкреслив, що наразі у війні проти російського агресора Україна використовує дрони, "як розвідувальні, так і бомбери для того, щоб захищати країну, адже це війна технологій, і ми повинні мати перевагу над ворогом, щоб мати перемогу".

"В сенсі створення Командування сил безпілотних систем, ми перші. Такого командування ще немає в світі… Ми будемо першою країною, яка буде ділитися досвідом з іншими нашими партнерами… Ми будемо масштабувати Командування для того, щоб мати перевагу над ворогом", – наголосив Умєров.

Очільник Міноборони зауважив, що дрони – "наша зброя перемоги, тому що ми маємо перевагу в цьому питанні", адже української дослідники, науковці, підприємці працюють у напрямку розробок та виготовлення різних типів БПЛА для захисників Української держави.

"Зараз дуже велика кількість різних дронів, які ми повинні використовувати. Для цього потрібно навчати і залучати людей, а також мати координацію з іншими підрозділами Сил безпеки і оборони. Я сподіваюся, що ми будемо непереможними, маючи такий рід сил у Збройних силах України", – резюмував Умєров.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський підписав указ, який розпочинає створення окремого роду сил – Сил безпілотних систем.

"З метою нарощування спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем, забезпечення готовності до застосування таких систем за призначенням постановляю: Кабміну із залученням Генштабу ЗСУ опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил та за результатами опрацювання внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони України", — йдеться в указі глави держави.

Міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що утворення нового роду військ у ЗСУ – важливий крок у розбудові українського війська:

"Нові доктрини, застосування, планування, замовлення. Нові підходи. Нові технології". 

Він наголосив, що безпілотні системи вже створили перевагу України на полі бою. 

"Наступні кроки Сил безпілотних систем – опрацювання досвіду і масштабування. До Перемоги!", – додав Рустем Умєров.

Також повідомлялось, що Кабінет Міністрів схвалив проєкт Указу Президента України про введення в дію рішення РНБО щодо створення у структурі Збройних Сил окремого роду військ – Сил безпілотних систем.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: