Рекрутинг до ЗСУ: Умєров розповів, на які професії є попит

Близько два десятки центрів рекрутингу до лав Збройних сил відкрили в Україні. Попитом користують професії, які більше наближені до цивільного життя.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву міністра оборони України Рустема Умєрова під час інтерв'ю.

За словами міністра, рекрутингові центри в Україні були створені, аби мобілізація проходила у більш цивільних умовах.

Умєров зазначив, що в Україні вже відкрили близько 20 центрів рекрутингу до лав Збройних сил України, а в областях будуть з'являтися нові центри.

Глава Міноборони додав, що найбільшим попитом користують вакансії, ближчі до цивільного життя.

"Ми ці всі посади віддали компаніям, які займаються людським капіталом, щоб вони разом з нами керували цим процесом більш професійно. На сьогодні водії, механіки, люди, які хочуть використовувати дрони, більш цивільні посади – вони великий попит мають", – сказав Умєров.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів.

Також в Україні ухвалили новий закон про мобілізації. Він повністю набере чинності 18 травня. Крім того, в Україні започаткували рекрутинг до армії. Головна відмінність від мобілізації полягає у тому, що люди можуть самостійно обрати військову професію чи підрозділ, де хочуть служити.

Раніше Рубрика повідомляла, що Сухопутні війська створили рекрутинговий центр. Його першочергове завдання буде відбір та комплектування підрозділів безпілотних систем.

"Враховуючи те, що нині безпілотні технології вирішують низку складних та важливих бойових завдань на полі бою, першочергово основним завданням центру визначено відбір та комплектування підрозділів безпілотних систем Сухопутних військ вмотивованими кандидатами з необхідними якостями для подальшого навчання та здобуття військово-облікової спеціальності в напрямку безпілотних систем", – заявив він.

За його словами, під час відбору кожний кандидат, що відповідає умовам, зможе обрати підрозділ, в якому він хоче служити.

Свіжі дописи

  • Новини

У Держприкордонслужбі не виключають можливості розширення зони бойових дій на кордоні з росією

На ранок 6 червня російські війська продовжують бойові дії в районі Липців та Вовчанська Харківської… Читати більше

Thursday June 6th, 2024
  • Новини

Допомагав захопити Вовчанськ: СБУ затримала російського агента

Співробітники Служби безпеки України затримали інформатора російської спецслужби, який допомагав ворогу в підготовці до захоплення… Читати більше

Thursday June 6th, 2024
  • Новини

З прикордоння на Харківщині поліція та волонтери врятували 13 тварин

Поліцейські та зооволонтери врятували 13 тварин з притулку у селі Черкаські Тишки Липецької територіальної громади… Читати більше

Thursday June 6th, 2024
  • Новини

Підрив Каховської ГЕС: на Херсонщині встановили місце перебування 64 людей, доля яких була невідома

У Херсонській області поліція встановила місце перебування 64 людей, доля яких була невідома після підриву… Читати більше

Thursday June 6th, 2024
  • Новини

Макрон та Чарльз ІІІ розпочали урочистості з нагоди річниці висадки союзних військ у Нормандії

З нагоди 80-ї річниці висадки союзних військ у Нормандії біля британського меморіалу в Вер-сюр-Мер разом… Читати більше

Thursday June 6th, 2024
  • Новини

Рада ухвалила закон про реформу дошкільної освіти: у чому рішення

Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроєкт, який дає старт глобальній реформі дошкільної освіти. Про… Читати більше

Thursday June 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.