fbpx
Сьогодні
Відео 20:44 12 Тра 2024

Президент назвав задум рф в Харківській області та задачу ЗСУ

Фото: Офіс Президента

Глава держави Володимир Зеленський назвав задум росії в Харківській області та головну задачу Сил оборони України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву президента.

Президент наголосив, що на сьогодні головне – це питання фронту і протидії російським операціям.

"Особлива увага – Харківській області. Тривають оборонні бої, жорстокі бої на значній частині нашої прикордонної смуги. Є села, які фактично із "сірої зони" стали зоною ведення бойових дій, і окупант намагається в частині з них закріпитись, частину просто використати для подальшого просування", – пояснив глава держави

За словами президента, завдання України наразі очевидне – треба завдати окупанту якнайбільших втрат.

"Зокрема, на околицях міста Вовчанська ситуація надзвичайно складна – місто під постійним російським вогнем, і тривають контрударні дії наших військових, у місті – місцевим мешканцям – допомагають. І дуже важливо, щоб максимум ефективності був проявлений зараз кожним – кожним, хто безпосередньо саме там, на Харківщині. У військових силах, у силах безпеки, у місцевій владі, у громадах. Усе залежить від того завжди у війні, на що ти сам здатен, що ти сам здатен зробити – чи можеш витримати удари та втримати позиції, щоб і всі так само змогли. Головне – наша стійкість та український результат у боях", – підкреслив Зеленський.

Зеленський підкреслив, що незмінна увага також іншим напрямкам бойових дій. За його словами, не менш загострені зараз донецькі напрямки.

"Власне, задум ударів по Харківській області в тому, щоб розтягнути наші сили та підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися", – сказав він.

За даними президента, Покровський напрямок попри все – найбільш жорсткий. Тільки за цю добу на Покровському напрямку було вже 30 бойових зіткнень.

"Також жорсткі Лиманський та Времівський напрямки, Краматорський, Купʼянський. Наші воїни достойно відповідають окупанту і роблять усе можливе, часто й неможливе, щоб стримувати російські штурми і відповідати – відповідати окупанту вогнем", – підкреслив глава держави.

Зеленський зазначив, що не менш важливим для росіян є інформаційні операції.

"Це завжди енергія для російських наземних операцій. Окупант живиться брехнею та страхом, який за брехнею слідує. Оборонні бої ніколи не бувають простими. І завжди складнішають, коли ворогу вдається використати страх", – пояснив він.

У зв'язку з цим, за словами Зеленського, зараз безпечніше не вестися на емоції, не гнатися за гучністю заголовка, перевіряти кожне інформаційне повідомлення та шукати саме інформацію, а не емоції або чутки, та обов'язково довіряти Силам оборони України.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

Пізніше у ЗСУ заявили, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

Зранку 12 травня в підрозділі Національної гвардії "Гострі Картузи" повідомили, що українські військові відійшли з деяких позицій. Аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

А керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що на півночі Харківщини збільшилась кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: