fbpx
Сьогодні
09:24 12 Тра 2024

Підрозділ "Гострі картузи": українським військовим довелося відійти з деяких позицій на півночі Харківської області

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Українські Сили оборони були змушені залишити деякі позиції на півночі Харківської області, а населені пункти перейшли під контроль російських загарбників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram підрозділу "Гострі картузи" окремого загону спеціального призначення "Омега" Національної гвардії України, аналітичний проєкт DeepState.

Ще 11 травня ввечері бійці підрозділу повідомили, що через великий натиск росіян українським оборонцям довелося відійти з деяких позицій.

"О чотирнадцятій годині розпочалися бої за н.п. Глибоке, який має стратегічне значення. Росіяни вмирають пачками, але все одно давлять і місцями досягають успіху. Ніч буде дуже складна", наголосили в повідомленні.

Також "Гострі картузи" оприлюднили відео з Харківської області.

"Сьогодні в ході важких боїв наші оборонці були змушені відійти ще з декількох своїх позицій, ще один населений пункт сьогодні повністю відійшов під російський контроль. Станом на 20:00 йдуть бої за населений пункт Глибоке", – говорять бійці на відео.

Своєю чергою проєкт DeepState повідомив, що на одному з відео підрозділу "Гострі картузи" ворожа піхотна колона рухається південніше села Мороховець.

Харківська область

Фото: DeepState

Харківщина

Фото: Скриншот / DeepState

Також DeepState повідомив, що в південній частині села Огірцеве, що біля Вовчанська, дрони фіксували ворожу техніку, що свідчить про просування ворога.

Огірцеве, Харківщина

Фото: DeepState

Вже вночі в аналітичному проєкті уточнили, що ворог просунувся в Красногорівці, біля Володимирівки та окупував Стрілечу, Пильне, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку.

Нагадаємо, в ISW вважають, що російські війська поставили перед собою кілька цілей наступом у Харківській області:

  • обмежити українські контрнаступальні операції в цьому регіоні,
  • відтягнути українські сили з інших напрямків,
  • просунутися до Харкова на відстань досягнення пострілів артилерії,
  • створити "буферну зону" для захисту Бєлгорода.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

Пізніше у ЗСУ заявили, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: