fbpx
Сьогодні
17:57 12 Тра 2024

На Харківщині збільшилась кількість населених пунктів, де тривають бойові дії: у Вовчанську залишаються близько 500 людей

Фото Суспільне

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що на півночі Харківщини збільшилась кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії. У прикордонному місті Вовчанськ під російськими обстрілами досі залишаються близько 500 жителів.

Про це він розповів в етері телемаратону, передає Рубрика.

За його словами, українські захисники зустріли окупантів боєм, істотних успіхів росіяни не мають.

"Ситуація дійсно досить важка, але повністю контрольована нашими військами", — зазначив Синєгубов.

Він наголосив, що місто Вовчанськ, село Липці та всі пункти північного прикордоння Харківщини практично цілодобово перебувають під російським вогнем.

З цих населених пунктів триває евакуації.

"Вовчанськ, Липці і всі пункти північного прикордоння – практично цілодобово під ворожим вогнем. Ситуація складна. За сьогодні надійшла інформація про двох постраждалих у Липцях та Вовчанську – жінка 46 років та чоловік 74 років", – сказав голова ОВА.

Так, за дві доби з Вовчанська вивезли понад 4 тисяч людей, повідомив Синєгубов. Водночас у місті все ще залишається 500 жителів.

"Евакуація цивільного населення не припиняється. За нашими даними, у Вовчанську залишається до 500 людей. Дані оновлюються", – повідомив Синєгубов.

Голова ОВА додав:

"Усім, кому це необхідно, ми надаємо місце для тимчасового проживання. Зокрема, у нас є комунікація з нашими міжнародними партнерами, які надають людям усе необхідне."

За його словами, більшість людей самостійно виїжджають, наприклад, до родичів у інші населені пункти Харківської області. Проте 40% евакуйованих потребують тимчасового житла.

З тих населених пунктів, де вже тривають бойові дії, людей допомагають вивозити військові.

Вдень 12 травня російські війська також завдали удару по Харкову.

"Окупанти завдають ударів. Харків та передмістя: будьте обережні!"– в Телеграмі повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

Пізніше у ЗСУ заявили, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

Зранку 12 травня в підрозділі Національної гвардії "Гострі Картузи" повідомили, що українські військові відійшли з деяких позицій. Аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: