fbpx
Сьогодні
16:44 12 Тра 2024

Кемерон прокоментував ситуацію на Харківщині: надзвичайно небезпечний момент

Фото: Рinchukfund

Після невдалої спроби російської армії прорвати оборону в Харківській області міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив про "надзвичайно небезпечний" момент у війні.

Про це він сказав в інтерв'ю Sky News, передає Рубрика.

"Ми повинні зробити все, що можемо, щоб допомогти Україні", – заявив Кемерон, назвавши безуспішну спробу російських військ здійснити наступ на харківському напрямку "надзвичайно небезпечним" моментом.

Він також згадав про нещодавно оголошений Британією багаторічний пакет військової допомоги Україні у розмірі 3 мільярди фунтів стерлінгів.

Крім цього, під час інтерв'ю британський політик сказав, що було б краще, якби пакет допомоги Україні від Сполучених Штатів у розмірі 61 мільярд доларів надійшов раніше, оскільки "Україна потерпала від сухопутної війни".

"Нам усім потрібно робити більше, це те, що робить Велика Британія, ми знову лідируємо. Але американські гроші матимуть значення, тому ми повинні втрутитися і надати українцям підтримку, якої вони потребують", – заявив очільник британського МЗС.

Водночас Кемерон зазначив, що бойовий дух українських військових залишається сильним.

"Я був там днями – їхній бойовий дух все ще сильний, вони й досі завдають росіянам жахливих втрат. Якби тільки росіяни бачили, скільки людей вони втрачають", – зазначив він.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

Пізніше у ЗСУ заявили, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: