fbpx
Сьогодні
13:23 12 Тра 2024

Головнокомандувач ЗСУ: в одному з районів у ворога частковий успіх, в інших - оборонці витісняють окупантів

Фото: Харківський медіа хаб

В одному з районів на передовій у російських загарбників є частковий успіх, однак на інших ділянках українські захисники та захисниці витісняють противника та покращують своє тактичне положення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Як зазначив головком, на Куп'янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється.

"В одних районах противник має частковий успіх, в інших – Сили оборони витісняють противника та покращують своє тактичне положення", наголосив Сирський.

Зі слів головкома, також противник не полишає спроб просунутися до Часового Яру на Краматорському напрямку. Російські війська продовжують наступальні дії східніше міста. Окрім того, окупанти намагаються відновити втрачене положення в районі Кліщіївки поблизу Бахмута.

"Попри складну ситуацію на фронті проводиться ротація підрозділів для відпочинку військовослужбовців та відновлення боєздатності бригад", – додав головнокомандувач ЗСУ.

Ситуація на фронті

Російські війська на сьогодні зосереджуються на декількох напрямках фронту. Окупанти намагаються просунутися до міста Часів Яр. Це відкриє їм шлях на Краматорську агломерацію.

Окрім того, окупанти тиснуть на Авдіївському напрямку, там тривають важкі бої. Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки. Українські військові заблокували ворога у місті.

Також українські Сили оборони були змушені залишити деякі позиції на півночі Харківської області, а населені пункти перейшли під контроль російських загарбників.

Минулої доби, 11 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 1300 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали майже 482 300 солдатів.

Як повідомили у військовому командуванні, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: