Біля кордону затримали чотирьох чоловіків: не зрозуміли, що їх наздогнали прикордонники

Пішу прогулянку до Румунії чотирьом чоловікам призовного віку зірвали українські прикордонники.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Реалізуючи оперативну інформацію про протиправну діяльність на ділянці відділу Порубне, прикордонний патруль виявив рух групи порушників в бік державного кордону.

"Під час затримання четверо чоловіків навіть не одразу зрозуміли, що їх наздогнали прикордонники. В ході спілкування з затриманими стало відомо, що вони мешканці Дніпропетровської та Харківської областей", – повідомили в ДПСУ.

Фото: ДПСУ

За даними служби, до прикордоння правопорушники дісталися на таксі, а далі планували пішки пройти до Румунії, минаючи пункти пропуску.

Наразі відносно затриманих складено матеріали про адміністративне правопорушення.

Незаконний перетин кордону

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україні прийнято обмеження щодо виїзду деяких чоловіків за кордон. Проте наперекір закону чоловіки намагаються виїхати за межі України.

Крім гірських доріг, чоловіки також часто обирають шлях через Тису. Однак і тут не все так просто. Так на початку травня в прикордонній річці Тисі виявили тіла відразу трьох чоловіків. Лише 20 років було наймолодшому з них.

Також повідомлялось раніше, ще дві групи чоловіків призовного віку, які хотіли незаконно виїхати з України, затримали прикордонники. Перша група намагалася перепливти Тису, щоб потрапити до Угорщини, а друга – мікроавтобусом дістатися Молдови.

Українські прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих осіб не мають потрібних документів для виїзду з України, а інші – не підпадають у категорію пропуску.

Проте в румунській прикордонній поліції підрахували, що з початку повномасштабного вторгнення приблизно 11 тисяч українських чоловіків незаконно перетнули кордон на півночі Румунії, 19 із них загинули.

Свіжі дописи

  • Новини

Помічниця Тищенка створила громадську організацію однойменну до ТСК Верховної Ради: “Чесно”

Помічниця Миколи Тищенка Евеліна Андрієвська у червні 2023 року створила громадську організацію «ТСК Нацресурс». Вона… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Майже 29 млн грн незаконних статків виявило НАЗК у ексзаступника Генпрокурора Вербицького

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що в колишнього заступника генпрокурора України Дмитра Вербицького… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Біжу за тих, хто в берцях, 2.0: на ВДНГ відбудеться благодійний забіг

7 липня на ВДНГ відбудеться другий благодійний забіг від благодійного фонду "Гуркіт" "Біжу за тих,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Наприкінці липня відключень світла стане менше: в Укренерго прогнозують покращення ситуації

Зменшення обсягів відключень електрики прогнозується наприкінці липня, коли очікується вихід із ремонтів генеруючого обладнання, що покращить ситуацію… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Під Торецьком окупанти обстріляли евакуаційне авто: поранено двоє парамедиків

Біля Торецька російська армія атакувала автомобіль парамедиків, які евакуювали мирних жителів. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Шмигаль обговорив з головою Генасамблеї ООН потреби України задля відновлення та розбудови енергосистеми

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із головою Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй Деннісом Френсісом.… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.