fbpx
Сьогодні
20:58 12 Тра 2024

Біля кордону затримали чотирьох чоловіків: не зрозуміли, що їх наздогнали прикордонники

Фото: ДПСУ

Пішу прогулянку до Румунії чотирьом чоловікам призовного віку зірвали українські прикордонники.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Реалізуючи оперативну інформацію про протиправну діяльність на ділянці відділу Порубне, прикордонний патруль виявив рух групи порушників в бік державного кордону.

"Під час затримання четверо чоловіків навіть не одразу зрозуміли, що їх наздогнали прикордонники. В ході спілкування з затриманими стало відомо, що вони мешканці Дніпропетровської та Харківської областей", – повідомили в ДПСУ.

Фото: ДПСУ

За даними служби, до прикордоння правопорушники дісталися на таксі, а далі планували пішки пройти до Румунії, минаючи пункти пропуску.

Наразі відносно затриманих складено матеріали про адміністративне правопорушення.

Незаконний перетин кордону

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україні прийнято обмеження щодо виїзду деяких чоловіків за кордон. Проте наперекір закону чоловіки намагаються виїхати за межі України.

Крім гірських доріг, чоловіки також часто обирають шлях через Тису. Однак і тут не все так просто. Так на початку травня в прикордонній річці Тисі виявили тіла відразу трьох чоловіків. Лише 20 років було наймолодшому з них.

Також повідомлялось раніше, ще дві групи чоловіків призовного віку, які хотіли незаконно виїхати з України, затримали прикордонники. Перша група намагалася перепливти Тису, щоб потрапити до Угорщини, а друга – мікроавтобусом дістатися Молдови.

Українські прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих осіб не мають потрібних документів для виїзду з України, а інші – не підпадають у категорію пропуску.

Проте в румунській прикордонній поліції підрахували, що з початку повномасштабного вторгнення приблизно 11 тисяч українських чоловіків незаконно перетнули кордон на півночі Румунії, 19 із них загинули.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: