fbpx
Сьогодні
Відео 10:34 12 Тра 2024

Безпілотники ГУР атакували вночі три військові об'єкти на території росії, - ЗМІ

Фото: Скриншот

У ніч на 12 травня на території російської федерації були атаковані три важливі об'єкти. До удару БпЛа по ворожих цілях причетне Головне управління розвідки Міноборони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

Спочатку стало відомо, що жителі Волгоградської області цієї ночі скаржилися на вибухи, які пролунали у Червоноармійському районі. Як відомо, вибухи були на місцевому НПЗ, після цього там виникла пожежа.

У мережі зазначали, що нафтопереробний завод атакували БпЛА.

Своєю чергою джерела зазначили, що цієї ночі знову був атакований Волгоградський нафтопереробний завод.

Окрім того, безпілотники вдарили по нафтобазі "Калуганефтепродукт" у населеному пункті Людинове, а також по Новолипецькому металургійному комбінату.

За словами джерел, ворожі військові цілі уражено. Ці всі атаки організували в ГУР.

"Ці військові цілі уражено з використанням БПЛА українського виробництва. Роботу буде продовжено", додали співрозмовники.

Варто додати, що вказані російські об'єкти раніше вже були атаковані українськими спецслужбами.

До прикладу, Новолипецький металургійний комбінат щонайменше двічі був під прицілом українських безпілотників.

Один з найбільших подібних заводів росії, який працює на окупаційні війська, атакували у лютому та квітні 2024 року. За даними ЗМІ, там вироблялася сировина для російських компаній, що займаються ядерною зброєю та балістичними ракетами.

Тоді у лютому БПЛА поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об'єктів призведе до зупинки всього виробничого процесу металургійного комбінату тривалий час.

Також напередодні, 11 травня, ударні безпілотники Головного управляння розвідки  атакували Волгоградський нафтопереробний завод в російській федерації, який входить у корпорацію "Лукойла".

"Лукойл-Волгограднафтопереробка" – підприємство паливно-масляного профілю, яке розташоване у Волгограді. Його ввели в дію 21 грудня 1957 року, коли отримали перший бензин. Завод входить до складу ПАТ "Лукойл" з початку 1990-х років.

НПЗ переробляє суміш малосірчистих західносибірських та нижньоволзьких нафт. Нафта надходить нафтопроводом Самара – Тихорецьк. Готова продукція відвантажується залізничним, річковим та автомобільним транспортом.

Удари по НПЗ у рф 9 травня

9 травня стало відомо про атаку дронів на нафтопереробний завод у РФ "Салаватнафтооргсинтез", розташований у Башкирії. Місцева влада вже встигла відрапортувати про відсутність постраждалих. Крім того, нібито, попри атаку, підприємство продовжує працювати у штатному режимі.

Нагадаємо, в ніч проти 9 травня в Краснодарському краї РФ пролунав вибух через атаку безпілотників на місцеву нафтобазу. Пізніше стало відомо, що дрони СБУ вдарили по двох перевалочних нафтобазах в Краснодарському краї.

Російська нафтопереробка знизилася до мінімуму за останні 11 місяців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: