fbpx
Сьогодні
16:18 11 Тра 2024

Жодних підстав для оголошення евакуації в Харкові на цей час немає, – Синєгубов

Фото Суспільне

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів про події на півночі Харківської області. Саме тут останнім часом спостерігається загострення ситуації.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на АрміяInform.

За словами очільника ХОВА, ворог продовжує активізацію дій на зазначеній території. Під вогнем окупантів впродовж доби перебували близько 30 населених пунктів. На жаль, серед цивільних людей є загиблий і поранені. Сили безпеки й оборони відбили 9 атак поблизу населених пунктів Красне, Руховець, Олійникове, Гатище.

Загарбники намагаються просуватися вглиб території, тривають активні бойові дії на території населених пунктів Стрілеча, Пильне, Борисівка, Олійникове та Огірцеве. Ситуація по цих напрямках повністю контрольована, ворог зупинений вогнем українських підрозділів.

У районі Вовчанська росіяни перебувають в прикордонних територіях України. Наші воїни роблять все можливо для того, щоб унеможливити подальше просування ворога.

На Куп'янському напрямку українські підрозділи відбили 13 ворожих атак в районі Синьківки та Берестового. Ворог намагається зруйнувати транспортну інфраструктуру на Куп'янському, Старосалтівському напрямку Чугуївського району.

Для евакуації місцевого населення з прикордонних населених пунктів було задіяно більше пів сотні автівок. На цей момент евакуйовано понад 2,5 тисячі людей. Більша частина з них — це Вовчанський і Золочівський напрямок. Для розселення облаштовано 830 місць. За потреби, цю кількість можна збільшити.

Також Олег Синєгубов попросив зберігати спокій і не піддаватися паніці населення Харкова та області.

«Жодних підстав для оголошення евакуації в Харкові на цей час немає. Ми чітко розуміємо, які сили ворог застосовує на півночі нашої території. Звичайно, він може посилювати, однак загрози для обласного центра наразі немає», — зазначив посадовець.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко також заявив, що у росіян є ресурси на загострення дій у прикордонних районах Харківської області. Проте, за його словами, не мова не йде про наступ на Харків.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

11 травня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: