fbpx
Сьогодні
14:59 11 Тра 2024

Все-таки дискваліфікували: представник Нідерландів не буде продовжувати участь у "Євробаченні"

Фото: BBC

Через порушення правил конкурсу представника Нідерландів на цьогорічному "Євробаченні" Йоста Кляйна дискваліфікували: співак припинив свою участь у пісенному змаганні.

Про це мова йде в заяві Європейської мовної спілки.

Як зазначили там, на цей час шведська поліція розслідує скаргу жінки зі знімальної групи щодо інциденту, який стався після виступу нідерландського представника у півфіналі 9 травня.

У Спілці вважають, що під час судового процесу недоцільно, щоб Кляйн продовжував брати участь у конкурсі.

Також там наголосили, що попри деякі повідомлення у ЗМІ та соціальних мережах, цей інцидент не стосується жодного іншого учасника конкурсу та члена делегації.

"Ми дотримуємося політики нульової терпимості до неналежної поведінки на нашому заході та прагнемо забезпечити безпечне та захищене робоче середовище для всього персоналу конкурсу. У світлі цього поведінка Йоста Кляйна щодо члена команди вважається порушенням правил конкурсу", — наголосили в заяві Спілки.

Що відомо про інцидент на Євробаченні

Нагадаємо, учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів Йоста Кляйна відсторонили від генеральної репетиції перед фіналом конкурсу, який відбудеться вже завтра, 11 травня.

Організатори конкурсу зазначили, що отримали повідомлення про певний інцидент, пов'язаний з артистом, і на цей час розслідують його. EBU також проводить переговори з AVROTROS — нідерландським суспільним мовником.

А втім, у соцмережах з'явилися припущення, що це може бути пов'язано з нібито сваркою делегацій Нідерландів та Ізраїлю. На пресконференції з учасниками конкурсу цьогорічну представницю Ізраїлю Еден Голан запитали, чи вона коли-небудь думала, що створює ризик і небезпеку для інших учасників своєю присутністю на "Євробаченні".

Тим часом шведський таблоїд Aftonbladet пише, нібито Кляйна звинувачують у насильстві щодо жінки в телевізійній постановці, за що йому загрожує дискваліфікація.

"Я не знаю, наскільки це серйозно і що сталося, але EBU зараз це розслідує. Витягти три з половиною хвилини такого телевізійного шоу непросто, тому зрозуміло, що це дуже серйозно", сказало джерело видання.

Окрім того, через гучний скандал з учасником з Нідерландів, якого нібито звинувачують у насиллі щодо жінки з телевізійної постановки, організатори Євробачення 2024 вирішили призупинити голосування для країн, які не беруть участі у конкурсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: