fbpx
Сьогодні
17:32 11 Тра 2024

Велика Британія надає Україні найбільший в історії пакет військової допомоги: що входить

Фото: Міненерго

Міністерство оборони Великої Британії оголосило про передачу Україні найбільшого пакета військової допомоги в розмірі 500 млн фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення Міноборони Британії у Twitter.

"Велика Британія надає Україні найбільший в історії пакет військової допомоги. Поряд із військовим фінансуванням у розмірі 500 млн фунтів стерлінгів Велика Британія надає життєво важливе обладнання", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, Британія передає:

  • 4 мільйони боєприпасів
  • понад 1600 ракет
  • 400 транспортних засобів, включно зі 160 автомобілями Husky.

Husky Tactical Support Vehicle (TSV) – британський військовий автомобіль, призначений для виконання завдань, що вимагають захисту і маневреності. Ось опис його ключових характеристик:

Husky був задіяний в Афганістані та Іраку, забезпечуючи матеріально-технічну підтримку і захист військ. Це був не найбільший або найважчий бронетранспортер, але він забезпечував хороший баланс мобільності та захисту для місій, де важлива маневреність.

Нагадаємо, Велика Британія у наступні 10 років інвестує додатково 10 млрд фунтів стерлінгів у розвиток виробництва боєприпасів і збільшення запасів.

Також повідомлялось, що Велика Британія включить у наступний пакет військової допомоги Україні авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: