fbpx
Сьогодні
21:57 11 Тра 2024

У Міненерго планують підвищити тариф на електроенергію, але рішення ще не ухвалено

У Міністерстві енергетики тривають обговорення та ведуться розрахунки щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі це рішення ще не затвердили.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в етері телемаратону "Єдині новини", пише Рубрика.

"З 22 березня росіяни масовано атакують і дуже прицільно наші енергетичні об'єкти. На сьогоднішній день вже втрачено більше ніж вісім гігаватів. Це величезний об'єм генеруючих потужностей, значно пошкоджені також об'єкти системи передачі. І зараз просто нелюдських зусиль нам вартує те, щоб утримувати систему в стабільній роботі", – заявила вона.

За її словами, підготовка до наступного опалювального сезону – це ще один великий виклик.

"Ми зараз активно готуємося, активно розраховуємо в тому числі ті ресурси, на які ми можемо покладатися в підготовці до наступного опалювального сезону. І очевидно, що незначне підвищення тарифу все-таки відбудеться. Просто зараз рішення ще не прийнято. Тривають дискусії, розрахунки, але скоріше за все це відбудеться", – додала Гринчук.

Як раніше повідомляла Рубрика, в Україні можуть зрости тарифи на світло, в уряді не виключають. Цей варіант обговорюють, оскільки потрібні ресурси для наступного опалювального сезону.

Тарифи на електроенергію

Кабінет Міністрів України продовжив дію пільгового тарифу на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн/кВт-год до 31 травня 2024 року.

Нагадаємо, що з 1 червня 2023 року тариф на електроенергію для населення був змушений зрости з 1,68 грн/кВт-год до 2,64 грн/кВт-год. Цей пільговий тариф стосується лише електроенергії. На інші послуги, такі як газ, гаряча вода та опалення, діє мораторій на підвищення цін, запроваджений у зв'язку з війною в Україні.

Уряд ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. 

Ситуація зі світлом в Україні

Варто зазначити, що навесні російські окупанти почали знову обстрілювати українську енергетику. Через атаки були знищені декілька ТЕС, зокрема:

Нагадаємо, вночі 8 травня Росія завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів типу "шахед" і ракет. Вибухи лунали у Харкові, на Полтавщині, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львівщині, Вінницькій та Київській області та столиці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: