fbpx
Сьогодні
08:40 11 Тра 2024

У Харківській області тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні, - Генштаб

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

У Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

Про це у Facebook повідомив Генеральний штаб ЗСУ пізно ввечері 10 травня, пише Рубрика.

Як зазначили у військовому командуванні, на вечірній час 10 травня на Харківщині тривають оборонні бої проти спроб російських окупантів вести наступальні дії та просуватись в глибину території нашої держави.

"У напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ Харківської області продовжуються контрударні заходи. Ворог застосовує піхоту та техніку.

Також, наразі тривають бої за населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в сірій зоні – Стрілеча, Пильна та Борисівка, а також в районі Олійникове та Огірцеве", розповіли у Генштабі.

За даними відомства, Сили оборони України діють на підготовлених оборонних рубежах.

"Здійснюється вогневе ураження із завданням зірвати ворожий наступ та знищити окупанта, який вклинився в нашу оборону. Рішення на посилення наших бойових підрозділів будуть реалізовані", підкреслили у військовому командуванні.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Зауважимо, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російська армія всю ніч обстрілювала північний напрямок області. Зокрема, йдеться про місто Вовчанськ. Місцева влада займається евакуацією населення, дітей у Вовчанську немає.

При цьому, за словами місцевої влади, українські війська не втратили позиції, а загрози для Харкова немає.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко сьогодні також заявив, що у росіян є ресурси на загострення дій у прикордонних районах Харківської області. Проте, за його словами, не мова не йде про наступ на Харків.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: