fbpx
Сьогодні
16:48 11 Тра 2024

Польща почала зводити фортифікаційні споруди біля кордону з Білоруссю

English version here

Фото: twitter.com/PremierRP

Польща почала зводити фортифікаційні споруди біля свого східного кордону, зокрема, з Білоруссю. Це пов'язують із потребою захищатися від тиску, «який чинить режим Лукашенка».

Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час свого візиту на білорусько-польський кордон, передає TVN24, цитує Рубрика.

За його словами, польський кордон є «абсолютно унікальним місцем через тиск», зокрема, з боку Білорусі, яка є державою «з дедалі агресивнішими намірами щодо Польщі». На думку Туска, це вимагає співпраці всіх польських служб, відповідальних за безпеку не тільки кордону, а й усієї держави.

Туск оголосив про початок будівництва укріплень на кордоні з Білоруссю

Фото: twitter.com/PremierRP

Він також зазначив, що зміцнення кордону викликане «зростанням загрози внаслідок агресії росії проти України та невизначеної геополітичної ситуації». Фортифікаційні укріплення побудують уздовж усього східного кордону Польщі, зазначив прем'єр країни.

Туск наголосив, що йдеться не лише про технічну інфраструктуру, а й про покращення екіпірування військових на кордоні.

"Ми розпочали інтенсивну роботу над сучасною фортифікацією, і ці укріплення у багатьох вимірах будуть побудовані вздовж усього польського кордону зі сходу. Це не лише внутрішній кордон Польщі, а й кордон ЄС. Тому я не сумніваюся, що вся Європа повинна буде – і я знаю, що ми цього досягнемо – інвестувати у свою безпеку, інвестуючи у східний кордон Польщі та безпеку нашого кордону", – заявив він.

Туск оголосив про початок будівництва укріплень на кордоні з Білоруссю

Фото: twitter.com/PremierRP

Варто зазначити, що між Польщею та Білоруссю протягом довгого періоду спостерігається напруження. Ситуація значно погіршилася після міграційної кризи, коли тисячі нелегальних мігрантів хотіли прорватися на територію Польщі з Білорусі.

Тепер Польща посилює захист кордону. Варшава збудувала паркан на кордоні з Білоруссю. Також у Варшаві заявили, що можуть перекрити залізничне сполучення з країною-сусідкою.

Нагадаємо, у червні 2023 року Польща на кордоні з Білоруссю добудувала електронний бар'єр. Він оснащений тисячами камер та іншою технікою, яка має не допустити незаконний перетин кордону. Згодом там повідомляли про плани побудувати на кордоні з Білоруссю спостережні вежі заввишки 70 метрів, за допомогою яких контролюватимуть територію майже 10 кілометрів з обох сторін.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: