fbpx
Сьогодні
18:46 11 Тра 2024

Армія рф посилено обстрілює північ Харківщини: відомо про загиблих і поранених

Фото: synegubov

У Вовчанській громаді на Харківщині, де російські війська почали наступальні дії, сьогодні, 11 травня внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних чоловіків, ще двох поранено.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на голову Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Вовчанська громада під посиленими ворожими обстрілами. Понад 20 КАБів було випущено по місту та навколишнім населеним пунктам. Також ворог використовує РСЗВ, артилерію, БПЛА.

11:30 м. Вовчанськ. Ворог поцілив у приватний будинок. Без постраждалих.

15:45 с. Вовчанські Хутори. Через російські обстріли горів приватний будинок. У той же час у Вовчанську внаслідок обстрілу поранено 64-річного чоловіка.

Також внаслідок обстрілів КАБами по будинкам постраждав цивільний чоловік, загинули 50-річний та 48-річний цивільні чоловіки".

Синєгубов запевнив, що ситуація на північному та північно-східному кордоні області повністю контрольована.

"Тривають важкі бої в Стрілечій, Пильній, Борисівці, в районі Олійникового та Огірцевого. Бої тривають в районі тих населених пунктах, які перебували фактично в "сірій зоні".

Противник намагався наступати на інших напрямках у межах області: ворожі ДРГ шукали слабкі позиції на кордоні, але всі спроби були зупинені Силами оборони.

Загрози наземної операції для Харкова немає. Сили оборони роблять усе можливе для втримання позицій".

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко також заявив, що у росіян є ресурси на загострення дій у прикордонних районах Харківської області. Проте, за його словами, не мова не йде про наступ на Харків.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

11 травня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: