fbpx
Сьогодні
Фото 10:23 10 Тра 2024

Євробачення-2024: стали відомі переможці другого півфіналу

У шведському місті Мальме 9 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024, де за місце у фіналі змагалися 16 країн.

Про це стало відомо із трансляції конкурсу, передає Рубрика.

Переможцями другого півфіналу стали: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія, Вірменія.

Окрім того, за результатами першого півфіналу у фінал пройшла Україна (alyona alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria), а також Сербія, Португалія, Словенія, Фінляндія, Литва, Кіпр, Хорватія, Ірландія та Люксембург.

А ще до фіналу автоматично потрапляють країни "Великої п'ятірки", які є засновниками та спонсорами конкурсу — Франція, Німеччина, Велика Британія, Італія та Іспанія. І Швеція, як країна-переможниця "Євробачення-2023".

Ведучі на сцені другого півфіналу пісенного конкурсу «Євробачення» в Мальме, Швеція, 9 травня 2024 року. Фото: AP Photo / Martin Meissner

Грандфінал відбудеться у суботу, 11 травня: початок о 22:00 за київським часом.

Зазначимо, що за кілька годин до початку другого півфіналу тисячі пропалестинських протестувальників зібралися у Мальме, вимагаючи заборонити Ізраїлю брати участь у пісенному конкурсі. Навколо Malmo Arena, де відбувається "Євробачення", встановили металеві барикади та великі бетонні блоки.

Люди на пропалестинської демонстраці. Фото: AP Photo / Martin Meissner

Як пише Reuters, до антиізраїльського протесту приєдналися тисячі чи навіть десятки тисяч людей.

Серед пропалестинських протестувальників була кліматична активістка Ґрета Тунберг. До слова, її матір — оперна співачка Малена Ернман — представляла Швецію на "Євробаченні" у 2009 році.

"Євробачення-2024″

Це вже 68-й пісенний конкурс "Євробачення". Конкурс утретє відбудеться в місті Мальме, що на півдні Швеції. Загалом ця країна вже всьоме приймає "Євробачення".

Голосування за найкращу пісню на "Євробаченні-2024" цьогоріч відбуватиметься по-новому: голосувати за найкращу композицію можна буде безпосередньо перед виконанням першої пісні, а не чекати, поки будуть представлені всі.

Як повідомлялось, на Євробаченні-2024 alyona alyona та Jerry Heil потрапили до фіналу. Це був 17-ий раз, коли Україна стала фіналісткою пісенного конкурсу. Цим самим українські співачки зробили Україну єдиною країною, яка завжди проходить у фіналі пісенного конкурсу та встановили рекорд в історії Євробачення.

Нагадаємо, що в Україні у соцмережах до "Євробачення-2024" запустили глобальний проєкт на підтримку українських жінок "СвітНаЇїПлечах".

Флешмоб — спільна  ініціатива організації BRAND UKRAINE та Міністерства закордонних справ України. Він стартував у соціальних мережах цифрової екосистеми України Ukraine.ua Facebook, Instagram та  LinkedIn, що сумарно охоплюють понад 3 млн читачів з усього світу, та став частиною ширшої кампанії на підтримку участі України в Євробаченні-2024.

Також раніше у Швеції відбулась урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2024". Представниці від України alyona alyona та Jerry Heil вийшли на доріжку з великоднім кошиком.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: