fbpx
Сьогодні
Відео 12:44 10 Тра 2024

Україна отримала від Чехії перший тренажер винищувача F-16, - Повітряні сили

English version here

Одній із українських бригад тактичної авіації Чехія передала перший тренажер бойового літака F-16.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Телеграмі, передає Рубрика.

"Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 в одну із бригад тактичної авіації. Його основний модуль уже тестують та готують до експлуатації українські спеціалісти", – зазначив Олещук.

Він подякував усім, хто допомагає Україні зміцнювати авіаційну компоненту.

"Звісно, що окрім самих F-16, нам треба створювати потужну навчально-матеріальну базу для нашої молоді. Закликаю наших союзників долучатися до цієї ініціативи", – зазначив командувач ПС.

Навчання на літаках F-16

Частина українських пілотів вже завершує навчання на літаках F-16. Коли винищувачі прибудуть в Україну, льотчики будуть готові до виконання завдань.

"Підготовка невпинна, цей процес продовжується на різних рівнях. Ми вже маємо льотчиків, які завершують своє навчання на F-16. Як тільки це стане можливо, F-16 прибудуть в Україну, звичайно, ці пілоти вже будуть готові до виконання бойових завдань у повітряному просторі в українському небі", – повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За словами речника, Україні потрібен не один десяток літаків типу F-16 для того, щоб захистити повітряний простір і відбивати ворожі атаки.

"Такі винищувачі будуть здатні боротися і з малорозмірними цілями, у тому числі з крилатими ракетами", – додав Євлаш.

Нагадаємо, Нідерланди планують почати відправлення винищувачів F-16 Україні цієї осені, слідом за Данією, яка планує поставки влітку.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

У кінці березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

До Румунії 17 квітня вже прибули три багатоцільових винищувачі F-16 на яких навчатимуться українські пілоти.

Також варто додати, що українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракетах.

Відзначимо, що коаліція винищувачів передасть Україні "значну кількість" бойових літаків F-16. Вони будуть оснащені найновішим озброєнням та зможуть бити за лінією фронту.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: