fbpx
Сьогодні
Фото 19:00 10 Тра 2024

У Києві затримали ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Фото: СБУ

Співробітники Головного управління внутрішньої безпеки та слідчі СБУ затримали у Києві ділків, які пропонували 1 млн доларів хабаря одному з офіцерів Головного слідчого управління Служби безпеки.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на СБУ.

За цю суму фігуранти хотіли, щоб посадовець допоміг їм здійснити рейдерське захоплення видобувної компанії, яка володіє одним з найбільших кар'єрів на Вінниччині.

Для цього співробітник СБУ мав безпідставно зареєструвати кримінальне провадження проти гірничого підприємства. Після відкриття «справи» рейдери планували під виглядом понятих взяти участь в обшуках на території компанії, щоб оцінити її технологічні потужності. У подальшому вони розраховували заволодіти майном підприємства. І для цього просили додаткового сприяння посадовця СБУ.

пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Фото: СБУ

Втім, про отриману «пропозицію» полковник української спецслужби одразу доповів своєму керівництву. Завдяки цьому всіх чотирьох рейдерів було затримано «на гарячому» під час спроби передачі першої частини хабаря в одному із ресторанів столиці.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих на території столичного регіону та в їхніх автомобілях виявлено комп'ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами оборудки.

На підставі задокументованих фактів слідчі Служби безпеки повідомили всім чотирьом затриманим про підозру.

пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Фото: СБУ

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: