fbpx
Сьогодні
Відео 09:24 10 Тра 2024

У Калузькій області рф дрони атакували НПЗ, внаслідок прильотів виникла пожежа

English version here

Фото ілюстративне

У ніч проти 10 травня в Калузькій області росії безпілотні літальні апарати атакували нафтопереробний завод. Після чого виникла пожежа. Також у Підмосков'ї працювали сили та засоби протиповітряної оборони через безпілотник, який летів у бік столиці країни-агресора.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на росЗМІ та на Telegram мера москви Сергія Собяніна.

Підмосков'є

За словами Собяніна, протиповітряною обороною нібито був знищений БПЛА у Подільську.

"Силами ППО Міноборони в міському окрузі Подільськ відбито атаку безпілотника, який летів на Москву", – йдеться в заяві мера москви.

Також він розповів, що попередньо на місці падіння уламків "руйнувань та постраждалих немає". На місці триває робота правоохоронних органів та екстрених служб.

"На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає. Фахівці екстрених служб працюють на місці події", – написав він.

Калузька область

За даними пабліків, у Дзержинському районі області неподалік станції Полотняний завод близько першої години ночі пролунали кілька потужних вибухів. Повідомлялося про роботу ППО.

Очевидці розповіли, що перед цим було чути характерні звуки прольоту кількох БПЛА, після чого стало видно пожежу і дим у районі місцевої нафтобази "Перший завод".

РосЗМІ повідомляють, що пожежу на заводі локалізовано, жертв немає.

За словами місцевих жителів, співробітників евакуювали з НПЗ приблизно о 12 ночі.

ТОВ "Перший завод" – найбільший нафтопереробний завод у Калузькій області Росії. Основний комплекс з переробки товарної нафти і газоконденсату. Номінальна потужність з переробки нафти становить 1,2 мільйона тонн на рік.

Цей НПЗ вже атакували 15 березня. Це була операція ГУР МО.

Згодом  губернатор Калузької області Владислав Шапша повідомив, що сьогодні вночі внаслідок падіння БПЛА на території підприємства в Дзержинському районі сталося загоряння. На місце направлено оперативні підрозділи для ліквідації загоряння.

"Наразі пожежу ліквідовано. За попередніми даними постраждалих немає. Проводиться оцінка розміру пошкодження інфраструктури підприємства", – повідомив він.

Удари по НПЗ у рф 9 травня

9 травня стало відомо про атаку дронів на нафтопереробний завод у РФ "Салаватнафтооргсинтез", розташований у Башкирії. Місцева влада вже встигла відрапортувати про відсутність постраждалих. Крім того, нібито, незважаючи на атаку, підприємство продовжує працювати у штатному режимі.

Нагадаємо, в ніч проти 9 травня в Краснодарському краї РФ пролунав вибух через атаку безпілотників на місцеву нафтобазу. Пізніше стало відомо, що дрони СБУ вдарили по двох перевалочних нафтобазах в Краснодарському краї.

Оперштаб Краснодарського краю заявив, що під час атаки було придушено близько шести українських безпілотників, але частина з них впала на об'єкт. ЗМІ з посиланням на очевидців пишуть про атаку сімома безпілотниками.

Унаслідок масштабних атак на НПЗ, у Росії закінчився запас бензину.

Російська нафтопереробка знизилася до мінімуму за останні 11 місяців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: