fbpx
Сьогодні
22:44 10 Тра 2024

У Харкові планують створити підземні операційні та реанімаційні відділення

Фото: wikipedia org

У Харкові з'являться операційні та реанімаційні приміщення під землею. Для цього влада співпрацює з Міністерством охорони здоров'я.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на мера Харкова Ігоря Терехова.

За його словами, реанімаційні та операційні відділення буде створено на базі низки медичних установ міста Харкова.

"Ми працюємо разом із Міністерством охорони здоров'я щодо створення реанімаційних та операційних під землею на базі наших лікувальних установ", – повідомив мер.

Крім цього, у місті продовжать розширювати мережу підземних закладів культури. Терехов повідомив, що в місті вже працюють заклади, які показують вистави під землею.

"І ми масштабуємо цей досвід. Тому що є запит на вистави, на живе спілкування в безпечному просторі. Важливо, щоб культурне життя не зупинялося", – зазначив мер міста.

Крім цього, у місті збільшать мережу підземних закладів культури. Терехов пояснив, що від харків'ян «є запит на вистави, на живе спілкування в безпечному просторі».

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Харкові завершили будівництво першої підземної школи: 20 класних кімнат розраховані на навчання  900 учнів у дві зміни. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, набір учнів на наступний навчальний рік майже завершений. А вже цього навчального року за парти сядуть 600 дітей. Зараз у школі завершуються останні приготування перед початком занять.

Окрім того, у Харкові шкільні класи облаштували на станціях метрополітену, який в умовах війни не функціонує. Приміщення для навчання обладнали на п'яти станціях Харківського метрополітену: "Університет", "Перемога", "Академіка Павлова", "Метробудівників" та "Тракторний завод".

Сформовано 106 класів, у яких навчається 2191 дитина. Освітній процес організовано у дві зміни.

Також до 1 вересня поточного року у Запоріжжі планують збудувати дві підземні школи, аби діти міста змогли здобувати якіснішу освіту в умовах війни.

До кінця поточного року Литва планує побудувати шість підземних шкіл у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, а також, ймовірно, у Харківській областях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: