fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 10 Тра 2024

Спортмайданчик як з американських фільмів: savED зібрав 1,2 млн гривень на проєкт учнів Бородянського ліцею

English version here

Фото: savED

У 2023 році учні Бородянського академічного ліцею на Київщині стали учасниками UActive — програми для підлітків з малих громад від благодійного фонду savED. Школярі у двох командах готували окремі проєкти — баскетбольний та універсальний спортивний майданчики на території освітнього закладу. Урешті молодь не лише отримала спільний грант 5000 доларів, а й завдяки різним ініціативам фонду змогла залучити необхідні кошти для втілення обох задумів.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Бородянський академічний ліцей є одним із постраждалих освітніх закладів Київщини через наслідки повномасштабного вторгнення. Під час окупації міста в приміщеннях школи у лютому-березні 2022 року базувалися російські окупанти.

За цей час ліцей зазнав ушкоджень:

  • вибухова хвиля пошкодила вікна й двері,
  • частково вивела з ладу опалювальну систему.

Після деокупації того ж року навчання в школі почало відновлюватися, а дорослі й учні активно взялися за покращення умов освітнього закладу.

Яке рішення?

Тому благодійний фонд savED зібрав 1,2 млн гривень на проєкт учнів Бородянського ліцею, щоб в учнів ліцею був спортмайданчик як з американських фільмів про підлітків.

Як це працює?

Школярі навчалися на програмі UActive протягом весни 2023 року. Вони опановували навички проєктного менеджменту, щоб розпрацювати свої ідеї — з користю для школи та громади. Врешті на етапі пітчингу проєктів перед журі благодійного фонду savED команди "Freedom" і "Незламні" представили свої проєкти та отримали спільний для школи грант сумою 5000 доларів — та об'єднали зусилля для пошуку додаткових коштів.

Команда фонду savED взялася за додатковий фандрейзинг на універсальний спортивний майданчик.

  • Першою додатковою сумою, залученою для реалізації проєкту, — стали 2000 євро від закордонних партнерів.
  • У липні 2023 року на освітньому фестивалі "Вчителі майбутнього" завдяки !FESTrepublic та Фонду вільних і небайдужих школярі отримали ще 45 000 гривень.
  • Улітку представники фонду Reimagine Ukraine у США долучилися до щорічного марафону в Сан-Франциско — там у складі своєї команди Ukraine: Run to Rebuild залучили ще 3400 доларів.
  • А після цього бігові благодійництва прийшли й до Києва — тренерка з бігу та учасниця світових марафонів Марія Голота із майже сотнею столичних спортсменів організувала забіг, на якому залучили ще 100 000 гривень.
  • Не залишились осторонь і бізнеси: український бренд прикрас TSVITE TEREN створив унікальну прикрасу, за яку провів благодійний розіграш та залучив 35 000 гривень. А "Техно Їжак" завдяки своїй благодійній акції зібрав ще 119 800 гривень.
  • Своїми донатами допомогли закрити збір партнери фонду зі студії онлайн-освіти EdEra, American Council та американської організації US-Ukraine Foundation.

Фото: savED

Фото: savED

Автори другого проєкту — баскетбольного майданчика — власноруч взялися за пошук коштів. Школярі надіслали понад 60 листів-запитів на підтримку свого проєкту різноманітним організаціям та благодійним фондам. Серед них на допомогу школярам відгукнувся благодійний фонд імені Іллі Грабара — полеглого українського захисника. Завдяки коштам партнерів фонду вдалося зібрати всю необхідну суму.

У квітні 2024 року відбулося відкриття обох спортивних майданчиків — із урочистостями та запрошеннями друзів і партнерів. Тепер учні ліцею зможуть проводити тут спортивні заняття та дозвілля.

Фото: savED

Довідка.

Перша хвиля освітньої програми для підлітків UActive стартувала в березні 2023 року. Її провели благодійний фонд savED за методичної підтримки фундації GoGlobal та підтримки міжнародної організації Spirit of America. У першій хвилі програми взяли участь близько 100 учнів із 5 шкіл Чернігівської та Київської областей. У травні 2024 року стартує відбір на нову хвилю програми — за анонсами організатори радять стежити на інстаграм сторінці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: