fbpx
Сьогодні
15:57 10 Тра 2024

Прикордонні райони Харківської області під масованими обстрілами, є жертви: у Вовчанську проводиться евакуація

Від ранку, 10 травня, прикордонні райони Харківській області знаходяться під масованими обстрілами ворожої армії. Серед цивільних є жертви. Наразі у Вовчанську проводиться евакуація.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, за словами голови ОВА, окупанти обстріляли:

  • село Бугаївку,
  • Черкаські Тишки,
  • двічі місто Вовчанськ.

"Близько 10:00 ворог обстріляв м. Вовчанськ, внаслідок чого травмовано дві цивільні людини", – розповів він.

Вже близько 13:20 російські окупанти завдали нового удару по приватному будинку у Вовчанську, поранено 60-річну жінку.

"Водночас внаслідок ворожого обстрілу приватного домоволодіння загинув цивільний чоловік, ще двоє зазнали травм – один із них під завалами будинку", – додав Синєгубов.

Крім того, під час обстрілу села Черкаські Тишки Харківського району о 12:50 загинув 55-річний цивільний чоловік. А ось під час обстрілу села Бугаївка, попри пошкодження приватного будинку обійшлося без постраждалих.

Як зазначає Синєгубов, усю ніч тривали обстріли з КАБів, РСЗВ та артилерії. Також російські війська безрезультатно намагались прорвати кордон силами ДРГ.

"Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку", – наголошує голова Харківської ОВА.

Він зауважив, що усі органи влади працюють, перебувають на місцях та виконують свої обов'язки.

"Закликаємо цивільне населення прикордонних населених пунктів бути в укриттях, адже для ворога немає різниці завдавати ударів по військовій інфраструктурі чи по цивільним беззбройним людям", – заявив Синєгубов.

Водночас як повідомив керівник Вовчанської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі, Вовчанськ перебуває під щільним ворожим вогнем з третьої ночі.

"Складно сказати, з яких саме населених пунктів обстрілюють. Перетину кордону немає (росіянами – ред.)… Займаємось евакуацією. Дітей у місті не залишилось", – повідомив Гамбарашвілі.

Як повідомлялось, ворожа армія під прикриттям бронетехніки спробувала прорвати оборону військ Збройних Сил України у Харківській області. Атаку росіян було відбито, бої тривають.

"Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки", – йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначають, що атаку ворога відбито, тривають бої різної інтенсивності.

Також президент України Володимир Зеленський підтвердив, що вранці, 10 травня, Сили оборони України  спинити наступ росії на Харківському напрямку.

Зокрема, судячи з карти Deep State, на прикордонні в районі Харківської області утворилася "сіра зона" в районі села Плетенівка.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко сьогодні також заявив, що у росіян є ресурси на загострення дій у прикордонних районах Харківської області. Проте, за його словами, не йдеться про наступ на Харків.

Наступ військ рф на Харків

Нагадаємо, останніми тижнями у мережі з'являлася інформація, що нібито російські окупанти готують новий наступ на Харків та Суми. В Україні наголошували, що навіть якщо росіяни мають такі плани, то навряд чи вони зможуть це здійснити.

Окрім того, в ISW зазначають, що Кремль посилив удари та інформаційні операції проти мешканців Харкова, щоб переконати українців тікати з міста та перемістити мільйони людей всередині країни.

Як повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, армія рф щоденно випускає по Харківщині від 10 до 15 керованих авіабомб та завдає ударів новими типами боєприпасів.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що Росія може готувати наступ на Харківську та Сумську області наприкінці травня або на початку червня. За його словами, армія РФ не має сил, щоб захопити два великих міста на сході України.

А керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив про дуже важкий період для України та дав новий "прогноз" розвитку подій.

Він уточнив, що з середини травня – початку червня, Україну очікує досить важка ситуація. Втім, вона не буде катастрофічною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: