fbpx
Сьогодні
21:19 10 Тра 2024

Патріарх Варфоломій підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру

Фото: Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні

Вселенський Патріарх Варфоломій 10 травня у розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру.

Про це Зеленський написав у своїй соцмережі X, а Варфоломій — на своєму офіційному сайті, пише Рубрика.

Зеленський привітав патріарха з Великоднем східного обряду та подякував за молитви й "теплі побажання" українцям.

"Звертаючись до президента України, Вселенський Патріарх висловив радість з приводу майбутньої нової зустрічі, цього разу у Швейцарії, та підтвердив безумовну підтримку Вселенського Патріархату постраждалому від війни дорогому українському народу", — пише пресслужба Варфоломія.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Як повідомляла Рубрика, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

7 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у Глобальному саміті миру щодо України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: