fbpx
Сьогодні
14:53 10 Тра 2024

Наступ в Харківській області: Президент підтвердив, що його вдалося зупинити

Фото: Офіс Президента

Сьогодні вранці, 10 травня, Сили оборони України  спинити наступ росії на Харківському напрямку.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-конференцію з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

"Росія розпочала нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією", — заявив глава держави.

За його словами, окупанти можуть збільшувати та підтягувати ще сили на цьому напрямку. А втім, військові та командування знали про це і "розраховували свої сили для того, щоб зустріти вогнем ворога".

"Зараз йде жорстокий бій на цьому напрямку артилерійським вогнем. І з того, що мені відомо десь на 7−8 ранку — ми їх зустріли вогнем, і я вважаю, що на цей час зупинили", — додав Зеленський.

Як повідомлялось, ворожа армія під прикриттям бронетехніки спробувала прорвати оборону військ Збройних Сил України у Харківській області. Атаку росіян було відбито, бої тривають.

"Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки", – йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначають, що атаку ворога відбито, тривають бої різної інтенсивності.

"Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні сили України продовжують стримувати наступ ворога",– додають у міністерстві.

Зауважимо, що сьогодні голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російська армія всю ніч обстрілювала північний напрямок області. Зокрема, йдеться про місто Вовчанськ. Місцева влада займається евакуацією населення, дітей у Вовчанську немає.

При цьому, за словами місцевої влади, українські війська не втратили позиції, а загрози для Харкова немає.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко сьогодні також заявив, що у росіян є ресурси на загострення дій у прикордонних районах Харківської області. Проте, за його словами, не йдеться про наступ на Харків.

Додамо, що українські військові раніше попереджали про плани ворога здійснити наступ на Харківську та Сумську області.

Наступ військ рф на Харків

Нагадаємо, останніми тижнями у мережі з'являлася інформація, що нібито російські окупанти готують новий наступ на Харків та Суми. В Україні наголошували, що навіть якщо росіяни мають такі плани, то навряд чи вони зможуть це здійснити.

Окрім того, в ISW зазначають, що Кремль посилив удари та інформаційні операції проти мешканців Харкова, щоб переконати українців тікати з міста та перемістити мільйони людей всередині країни.

Як повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, армія рф щоденно випускає по Харківщині від 10 до 15 керованих авіабомб та завдає ударів новими типами боєприпасів.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що Росія може готувати наступ на Харківську та Сумську області наприкінці травня або на початку червня.

За його словами, армія РФ не має сил, щоб захопити два великих міста на сході України.

А керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив про дуже важкий період для України та дав новий "прогноз" розвитку подій.

Він уточнив, що з середини травня – початку червня, Україну очікує досить важка ситуація. Втім, вона не буде катастрофічною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: