fbpx
Сьогодні
17:23 10 Тра 2024

Для Харкова наземної загрози немає. У ворога не вистачає наступального потенціалу, – Синєгубов

Фото Суспільне

Харків не перебуває під загрозою через нову хвилю наступу росіян на півночі Харківської області.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова у Telegram.

"Для Харкова наземної загрози немає, ворожого наступального потенціалу наразі не вистачає", – наголосив Синєгубов.

За його словами, росіяни намагаються наступати у бік Харківського та Чугуївського районів, на Вовчанському напрямку.

"Наші бойові бригади зустріли ворога вогнем. Усі наступальні атаки відбито, втрати територій не допущено", – зазначив голова ОВА.

Як розповів Синєгубов, у районах населених пунктів, що знаходяться на відстані 1-2 кілометрів від кордону, точаться активні бойові дії. Він закликав місцевих жителів евакуюватись.

Глава ОВА уточнив, що росіяни можуть перетинати кордон на своїй техніці, але їх знищують.

Він також додав, що поки що ворог може лише атакувати малими групами, які навіть можна називати диверсійно-розвідувальними. Окупанти "випробовують" позиції наших військових і завжди наштовхуються на опір і вогонь у відповідь.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

За даними Міноборони, окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Зауважимо, що сьогодні голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російська армія всю ніч обстрілювала північний напрямок області. Зокрема, йдеться про місто Вовчанськ. Місцева влада займається евакуацією населення, дітей у Вовчанську немає.

При цьому, за словами місцевої влади, українські війська не втратили позиції, а загрози для Харкова немає.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко сьогодні також заявив, що у росіян є ресурси на загострення дій у прикордонних районах Харківської області. Проте, за його словами, не йдеться про наступ на Харків.

Додамо, що українські військові раніше попереджали про плани ворога здійснити наступ на Харківську та Сумську області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: