Залужний став послом у Великій Британії

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного з військової служби та призначив його послом у Великій Британії.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на відповідний указ, який опубліковано на сайті Офісу президента.

Президент підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного з військової служби.

"Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу", – зазначається в указі.

На посаду головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного було призначено 27 липня 2021 року. Вже 8 лютого 2024 року він пішов у відставку.

Також глава держави  призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії.

"Призначити Залужного Валерія Федоровича надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії", – йдеться у документі.

Його кандидатуру на посаду посла України у Великій Британії президент погодив ще 7 березня.

Тоді повідомлялось, що уряд Великої Британії має погодитися прийняти  Залужного як главу дипломатичного представництва України. МЗС тоді спрямувало британському уряду відповідний запит.

"Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися", – додав Зеленський.

Відставка Валерія Залужного

Нагадаємо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку з правом носіння військової форми одягу. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Глава держави Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

А вже 7 березня президент України Володимир Зеленський погодив на посаду посла України у Великій Британії кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Глава держави зазначив, що Залужний сам побажав працювати на дипломатичному напрямку.

Свіжі дописи

  • Новини

Повістку військовозобов’язаним можуть вручити на роботі, – Міноборони

Роботодавці, відповідно до постанови Кабінету міністрів, можуть видавати повістки військовозобов'язаним. Про це повідомляє Рубрика з… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Петиція до уряду з вимогою не забороняти бронювання ліків на сайтах набрала голоси

Петиція до Кабінету Міністрів з проханням не ухвалювати постанову, яка забороняє бронювати ліки на прайс-агрегаторах,… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Намагалися перетнути кордон: на Одещині затримали групу з 11 чоловіків

Прикордонники заявили, що на околиці села Старокозаче на Одещині затримали 11 чоловіків, що планували незаконно… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

На Запоріжжі загарбники атакували з дрона рятувальників під час гасіння пожежі

У Запорізькій області під час гасіння пожежі російські окупанти атакували рятувальників з дрона. Один із… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

В Україні оголосили масштабну тривогу: зліт винищувача МіГ-31К

Повітряну тривогу оголосили в усіх областях України. Попереджають про зліт винищувача МіГ-31К. Про це повідомляє… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Україна наполягає на дозволі бити зброєю від США по території рф, – Маркарова

Посол в Сполучених Штатах Оксана Маркарова заявила, що Україна зараз дуже потребує якомога більшої кількості… Читати більше

Monday May 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.