У росії кажуть про удари по Бєлгороду та атаку дронів на нафтобазу на Кубані

У ніч проти 9 травня в російському Бєлгороді пролунали кілька вибухів та сталися пожежі у місті, а причиною називають обстріл. Перед тим у регіоні кілька разів оголошували повітряну тривогу через "ракетну загрозу". Також у росії скаржаться на атаку дронів на нафтобазу на Кубані.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, на росЗМІ та місцеві пабліки.

Бєлгород

Так, в заяві керівника регіону вказується, що сирена ракетної небезпеки активувалася цієї ночі у Бєлгороді та області о 00:54, 03:12 та 04:00 (за місцевим часом).

Між тим в мережі були оприлюднені кадри із вибухами та стовпами диму у Бєлгороді, пожежами та пошкодженими та згорілими автомобілями.

В російських Telegram-каналах пишуть, що був пошкоджений будинок на вулиці Слов'янській, там нібито було "влучання". Також розповідається про знищені через вогонь автівки, зокрема, на Харківській горі та на вулиці Губкіна.

Проте чим саме було атаковано місто – не уточнюється.

Пізніше губернатор заявив, що внаслідок обстрілу постраждали 8 людей, які отримали поранення.

"Місто Бєлгород та Бєлгородський район зазнали повітряної атаки з боку ЗСУ. Є прямі влучення в житлові багатоквартирні будинки та автомобілі", – написав він у Telegram.

Російський чиновник також розповів, що у Бєлгородському районі у селищі Дубове пошкоджено покрівлі у 4 приватних житлових домоволодіннях.

"Також пошкоджено 3 автомобілі. Інформація про наслідки повітряної атаки уточнюється", – заявив Гладков.

Крім того, губернатор оприлюднив фото з наслідками обстрілу:

Атака дронів на нафтобазу на Кубані

У Краснодарському краї рф у ніч проти 9 травня також прозвучав вибух нібито через атаку безпілотників на місцеву нафтобазу.

Зазначається, що відповідна нафтобаза, яка була атакована БПЛА, розташована у селі Юрівка на Кубані, уточнюють Telegram-канали Mash та ВЧК-ОГПУ.

Також варто зауважити, що у мережі були оприлюднені кадри нібито цього удару із застосуванням безпілотника чи безпілотників по базі. На відео можна почути характерний звук мотора, попередньо дрона, після чого прогримів потужний вибух, а у нічному небі був яскравий спалах.

Попереджаємо, на ролику звучить нецензурна лексика (18+)!

Пізніше пропагандисти розповіли, що нібито шість українських дронів "намагалися атакувати" нафтобазу, але їх "посадили" системою РЕБ. Проте деякі БПЛА впали прямо на резервуари у селі Юрівка – і на базі сталася пожежа, стверджують в ЄДДС Анапи.

У штабі додали, що на місці працюють 62 пожежників та 20 одиниць техніки. За попередньою інформацією, постраждалих немає. 

Попередні вибухи у Бєлгороді та на нафтопереробних заводах

Нагадаємо, у в Бєлгородській області, звідки регулярно війська РФ завдають ударів по території України, зокрема по місту Харків, вже тривалий час відбуваються різноманітні вибухи, пожежі, а місцева влада скаржиться на "атаки безпілотників" та обстріли, звинувачуючи в цьому Україну.

Зазначимо також, що в цьому російському регіоні останнім часом почастішали випадки скидання російською військовою авіацією бомб – це відбувається під час вильотів літаків для бомбардування населених пунктів в Україні. РосЗМІ пояснюють, що росавіація "губить" ФАБи та КАБи, і вони падають на територію російської області.

Так, наприклад, 4 травня у Бєлгороді стався вибух під час ударів по Харкову. Тоді губернатор Бєлгородської області Гладков заявив, що в результаті вибуху постраждали п'ятеро людей, а також було пошкоджено 30 приватних будинків та 10 автомобілів.

Нагадаємо, на нафтопереробних заводах та нафтобаз в Краснодарському краї РФ також далеко не вперше відбуваються різноманітні вибухи та пожежі. Часто представники влади регіону при цьому пояснюють інциденти атаками безпілотників.

Так, наприклад, у ніч проти 27 квітня ударні безпілотники атакували Краснодарський край – тоді були зафіксовані влучання та пожежа на нафтопереробному заводі ТОВ "Слов'янськ ЕКО" біля міста Слов'янськ-на-Кубані.

Свіжі дописи

  • Новини

Сили ППО вночі знищили усі 29 “Шахедів”

Уночі, 20 травня, російська армія вдалась до чергової нічної атаки проти України. Протиповітряній обороні (ППО)… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1400 окупантів, 14 танків та корабель

Минулої доби, 19 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1400 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська ЗСУ мали успіх на окремих ділянках Лиманського напрямку

Сили оборони змогли протидіяти спробам противника просунутися в глибину території країни. Ситуація на фронті в… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ворог атакував “Шахедами” з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ніхто на борту не вижив: президент Ірану загинув під час аварії гелікоптера

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та всі інші пасажири, які були на борту гелікоптера, що напередодні… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.