Не бачу тут легітимності: Мецола прокоментувала “переобрання” путіна

Президентка Європейського Парламенту Роберта Мецола прокоментувала так звані "перевибори" російського лідера володимира путіна, заявивши, що не бачить у цьому легітимності лідера Кремля.

Про це заявила очільниця Європарламенту в інтерв'ю "Укрінформу".

Журналіст запитав у європейської посадовиці, яка її позиція щодо легітимності володимира путіна як "переобраного" президента рф, враховуючи незаконний виборчий процес, організований на тимчасово окупованих територіях України.

Мецола відповіла, що вона не вважає вибори, що відбулися в росії – легітимними.

"Я не бачу тут легітимності", – сказала вона, не пояснивши свою позицію додатково.

Нагадаємо, що у Європейській комісії пояснили, чому Євросоюз не відмовився визнавати володимира путіна "президентом" російської федерації. Щодо цього питання не змогли дійти консенсусу всі держави-члени.

Однак ЄС висловив консенсусну позицію щодо так званих "виборів президента" в росії у заяві від 18 березня, яку погодили 27 держав-членів.

У цій заяві Євросоюз розкритикував російські "вибори" як такі, що проходили з численними обмеженнями, без участі реальної опозиції й проводилися в тому числі на окупованих територіях України.

Що відомо про вибори в росії

Як повідомлялось раніше, вибори президента росії відбулися із 15 до 17 березня 2024 року

Очікувано, путін здобув перемогу на президентських виборах у Росії 17 березня, зміцнивши й без того жорсткий контроль над владою.

Результат означає, що 71-річний путін вступить у новий шестирічний термін, обжене Йосипа Сталіна та стане лідером росії, який перебував на посаді найдовше за більш ніж 200 років.

Путін набрав 87,8% голосів, що є найвищим результатом за всю пострадянську історію росії, згідно з опитуваннями.

Зазначимо, що після ухвалення поправок до Конституції рф у 2020 році путін отримав право виставляти свою кандидатуру і на президентських виборах 2024 року. Володимир путін при владі вже 21 рік.

У МЗС України заявили, що проведення так званих виборів президента рф на тимчасово окупованих територіях України є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Своєю чергою Сполучені Штати та майже шістдесят країн Організації Об'єднаних Націй засудили організацію режимом РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України.

Свіжі дописи

  • Новини

На Запоріжжі загарбники атакували з дрона рятувальників під час гасіння пожежі

У Запорізькій області під час гасіння пожежі російські окупанти атакували рятувальників з дрона. Один із… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

В Україні оголосили масштабну тривогу: зліт винищувача МіГ-31К

Повітряну тривогу оголосили в усіх областях України. Попереджають про зліт винищувача МіГ-31К. Про це повідомляє… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Україна наполягає на дозволі бити зброєю від США по території рф, – Маркарова

Посол в Сполучених Штатах Оксана Маркарова заявила, що Україна зараз дуже потребує якомога більшої кількості… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

ISW: загибель президента Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме важкі наслідки для передачі влади верховного лідера. Але не… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Сили ППО вночі знищили усі 29 “Шахедів”

Уночі, 20 травня, російська армія вдалась до чергової нічної атаки проти України. Протиповітряній обороні (ППО)… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1400 окупантів, 14 танків та корабель

Минулої доби, 19 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1400 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday May 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.