fbpx
Сьогодні
16:41 09 Тра 2024

Зібрана на українському підприємстві машина розмінування MV-4 отримала сертифікат відповідності

Фото: Міністерство економіки України

В Україні підприємство А3tech отримало сертифікат відповідності машини для розмінування DOK-ING MV-4, що дозволить компанії-виробнику перейти до промислового виробництва.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Мінекономіки.

У чому проблема?

Речник Державної служби з надзвичайних ситуацій України Олександр Хорунжий поінформував, що від початку повномасштабної війни в Україні від вибухівки загинули 297 людей, з них – 15 дітей, поранено 669 людей, з них – 78 дітей.

За його словами, в Україні залишаються потенційно замінованими близько 156 тисяч квадратних кілометрів. Він додав, що піротехніки ДСНС наразі обстежили територію близько 129 тисяч гектарів.

В Україні уже працює 3,5 тисячі саперів, проте для розмінування забруднених вибухонебезпечними предметами територій цього недостатньо.

Особливо відчутна нестача спеціальної техніки для очищення земель від вибухових предметів, зокрема мін, які знаходяться глибоко під товстим шаром ґрунту.

Яке рішення?

Крупновузлову збірку машини розмінування MV-4здійснює українське підприємство А3tech, яке співпрацює із хорватською фірмою-виробником DOK-ING із 2020 року.

На полігоні вже випробували легку машину розмінування, зібрану і частково локалізовану в Україні.

MV-4 пройшла:

  • випробування на трьох типах ґрунтів (пісок, гравій, чорнозем), 
  • ділянках із густою рослинністю,
  • а також випробування на живучість – серію підривів близько 600 грамів у тротиловому еквіваленті. 

Як це працює?

Після випробувань була проведена процедура сертифікації.

MV-4 – легка роботизована машина розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Завдяки низькому профілю і міцній конструкції є стійкою до детонацій протипіхотних мін та нерозірваних боєприпасів.

MV-4 може витримати вибух протитанкової міни. Машину розмінування використовують для:

  • механічної підготовки ґрунту та розмінування,
  • механічного огляду території та її очищення,
  • вилучення предметів.
Машина для дистанційного розмінування МV-4

Фото: wiki.minoshukach.com.ua

За годину машина може розмінувати територію площею до 1500 квадратних метрів.

Підприємство А3tech після отримання сертифіката тепер може перейти до серійного виробництва машин, що є важливим для гуманітарного розмінування.

"Збирання та локалізація виробництва в Україні машин для розмінування прискорюють ремонт чи заміну деталей у разі підриву в полях. Крім того, це спрощує доступ до техніки операторам гуманітарного розмінування, яких у нас уже майже 40 і ще більше проходять сертифікацію", – пояснює переваги локалізації перед імпортом заступник Міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Нагадаємо, що в Україні створили Корпус демінерів: для цього залучили виконувати завдання на деокупованих територіях 5000 тисяч фахівців.

Також в Україні представили вже третю модель вітчизняної машини для розмінування, яка не поступається кращим західним аналогам.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: