Новини

Уряд Естонії продовжив програму протезування для українських військових на 2024 рік

За сприяння Благодійного фонду BGV уряд Естонії продовжив програму протезування для українських військових. Естонські парламентарі та урядовці виділили на це 3 мільйони євро у бюджеті на 2024 рік.

Про це повідомляє Рубрика.

Протягом року українським захисникам — зі складними ампутаціями нижніх кінцівок — зможуть безоплатно встановити найсучасніші електронні біонічні протези в одній із найкращих лікарень Естонії.

«Ми дуже вдячні естонському суспільству, що вони знайшли можливості та ресурси продовжити програму для наших воїнів, які втратили нижні кінцівки, захищаючи рідну країну. Для нас, українців, зараз це — неоціненна допомога та підтримка», зазначила директорка Фонду Поліна Алдошина.

Перші три українці вже проходять протезування в одному із найсучасніших медзакладів Естонії Ida-Tallinna Keskhaigla (Східно-Талліннська центральна клінічна лікарня). Вони отримали протези, які регулюються індивідуально під потреби конкретного користувача, що забезпечує повну симетрію і природність ходи. Такі протези обладнані амортизаторами та низкою рухомих елементів для підвищеної фізактивності, а також мають спеціальний мобільний застосунок, який дає можливість перемикатися з ходьби на різноманітні спортивні режими. Вартість одного такого протеза — близько 80 тисяч євро.

Усі витрати щодо перебування за кордоном бере на себе естонська сторона, а український фонд BGV займається координацією організаційних процесів та покриває всі логістичні витрати.

Варто зазначити, що програма з протезування, фінансована урядом Естонії за сприяння Благодійного фонду, розпочалася навесні 2023 року. У ній минулого року взяли участь 23 українці, які отримали 32 протези в Ida-Tallinna Keskhaigla (Східно-Талліннська центральна клінічна лікарня). Медичний заклад є одним із найбільших в країні: до його складу входять сім клінік, а штат нараховує понад 2500 працівників.

Дев'ять, протезованих естонськими лікарями, українців поділилися власними історіями життя та планами на майбутнє у спецпроєкті "Обличчя сили", який Благодійний фонд BGV запустив спільно із медіа рішень «Рубрика»: Спецпроєкт "Обличчя сили" – BGV Charity Fund (bgvfund.org)

Окрім того, директорка Фонду Поліна Алдошина в жовтні 2023 року побувала в Естонії, де у межах поїздки зустрілася із естонськими урядовцями, зокрема міністеркою охорони здоров'я Рійною Сіккут, міністрами економіки та соцполітики, а також представниками комітетів нацоборони й фінансів і усіх фракцій естонського парламенту з метою донести, як важливо та цінно для українців сьогодні, аби програму з протезуванням на 3 мільйони євро продовжили ще на 2024 рік.

Нагадаємо, восени 2023 року "Рубрика" разом з українським Благодійним фонду BGV створила спецпроєкт "Обличчя сили" – як спосіб висловити вдячність Естонській Республіці за системну підтримку і з надією на продовження програми з протезування українців. Тепер програма продовжена ще на рік.

Історії дев'ятьох українців також було випущено в друкованому вигляді українською та англійською мовами. Альбом був презентований урядовцям, парламентарям в Естонії.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.