Новини

Укренерго обмежує енергопостачання промисловості та бізнесу

Диспетчерський центр "Укренерго" обмежив енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00 через дефіцит електроенергії, викликаний масованою ракетно-дроновою атакою росіян на енергетичні об'єкти. Якщо дефіцит в енергосистемі зростатиме – аварійні відключення введуть й для побутових споживачів.

Про це повідомила речниця "Укренерго" Марія Цатурян, пише Рубрика, посилаючись на Суспільне.

За її словами, пріоритетними цілями росіян сьогодні були українські електростанції та підстанції "Укренерго", об'єкти енергетичної мережевої інфраструктури.

Речниця зазначила, що обсяг обмежень буде розподілений рівномірно між всіма регіонами й буде доведений до обленерго, які будуть впроваджувати відключення.

"Якщо споживання і після цього продовжить зростати, ДЦ віддаватиме команду на аварійні відключення побутових споживачів по всій Україні", — сказала Цатурян. 

За її словами, станом на зараз працюють всі українські електростанції, які можуть працювати й не зазнали ушкоджень. Крім того, зараз сезонно зростає виробництво електроенергії на сонячних електростанціях.

"Сьогоднішній день ми проходили і покривали завдяки роботі на максимумі сонячних ЕС, але у вечірні години сонце сідає, а споживання електрики зростає, для покриття дефіциту будуть використані всі види врегулювання, а це не тільки робота українських електростанцій, а й імпорт європейської електроенергії. Але ми вже бачимо, що цього буде недостатньо і ми будемо змушені вдатися до обмежень для промисловості та бізнесу", — зазначила речниця "Укренерго".

В Укренерго закликали ощадливо споживати електроенергію з 18:00 по 23:00. Побутових споживачів просять не вмикати всі потужні електроприлади одночасно, перенести прання на ніч, вимикати світло в порожніх приміщеннях.

Бізнес та промисловість закликають зменшити освітлення торговельних залів та використання енергоємного обладнання, переглянути виробничі процеси, максимально залучити імпорт "для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми".

Вночі 8 травня Росія завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів типу "шахед" і ракет. Вибухи лунали у Харкові, на Полтавщині, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львівщині, Вінницькій та Київській області та столиці.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, РФ атакувала об'єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

У Повітряних силах вказали, що загалом противник застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник. У результаті бойової роботи Силами оборони було знищено 59 повітряних цілей, зокрема, 39 ракет різних типів та 20 БПЛА типу "Shahed-131/136".

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.