Підозру перекваліфікували: ДБР завершило розслідування щодо вбивство підлітка на фунікулері в Києві

Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції столичного фунікулера, внаслідок якої загинув підліток, перекваліфікувавши працівнику УДО Артему Косову підозру на тяжчу статтю.

Про це пише Рубрика, посилаючись на ДБР, ОГП.

"У ході розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 КК України, яка передбачає довічне ув'язнення волі.

Після ознайомлення стороною захисту, справу буде скеровано до суду", зазначили детективи.

У ДБР нагадали, що 7 квітня співробітник Управління державної охорони Артем Косов, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, у вагоні фунікулера почав безпричинно чіплятися до пасажирів, в тому числі до неповнолітніх.

Після виходу з вагона правоохоронець підійшов до 16-річного Максима Матерухіна та силою штовхнув його у вікно. Хлопець упав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

Затриманого відразу відсторонили від виконання своїх обов'язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій, зазначають у ДБР.

Згідно з рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою. Своєї провини Косов не визнає.

За даними Генпрокуратури, на цей час підозрюваний перебуває під вартою. Стороні захисту надано доступ до матеріалів для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Більше про вбивство

У соціальних мережах увечері 7 квітня писали, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера.

Telegram-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, що лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним — інший, який криком повторює: "Я убив, я убив". Другого хлопця намагаються заспокоїти інші юнаки. На фотографії, опублікованій згодом, видно, що тіло першого хлопця накрили поліетиленом.

За даними Telegram-каналу, загиблий юнак виходив з вагона фунікулера останнім. Тоді до нього підійшов згаданий чоловік і сказав, що "перевірить, як Максим готовий захищати Україну", почав його штовхати, внаслідок чого хлопець упав і головою розбив скло та порізав шию.

8 квітня фігуранту повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Свіжі дописи

  • Новини

У Харкові під час авіаударів постраждали дві жінки: 20 травня на Харківщині оголосили днем жалоби

В результаті сьогоднішнього обстрілу Харкова постраждали дві жінки. Росіяни атакували місто керованими авіабомбами. На Харківщині… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Польща подарувала Музею війни автомобіль для експедицій: у чому рішення

Посольство Республіки Польща в Україні з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв подарувало Музеєві війни автомобіль.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупант не досягає свого завдання, – Зеленський прокоментував ситуацію на фронті

Російська Федерація не може здійснити завдання, яке було головною причиною активізації наступу в Харківській області.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

“Укренерго” оголосило про відключення світла 20 травня: деталі

В Україні в понеділок ввечері, 20 травня, будуть діяти графіки відключення світла. Це стосуватиметься як… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджена дитяча залізниця

У Харкові внаслідок російського обстрілу пошкоджені рухомий склад та будівлі дитячої залізниці. Також повідомляється, що… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет: ІПСО рф спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що платформа "Телеграм" часто використовується для розповсюдження… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.