Новини

Наразі казати про евакуацію Харкова жодних підстав, навіть теоретичних, немає, – голова Харківської ОВА

Інформації про те, що російські окупанти будуть наступати на Харківщину з півночі та відкривати нову лінію фронту, поки що немає. Підстав для евакуації немає.

Про це сьогодні, 8 травня, сказав очільник обладміністрації Олег Синєгубов в розмові з журналістами та у нацмарафоні, пише Рубрика.

"Ми чітко спостерігаємо за північними кордонами, оскільки по східному напрямку ворог відновив активні штурмові дії після того, як провів заміну своїх військових підрозділів, провів там злагодження. Проте по тому напрямку він досі успіхів не має. По півночі – дійсно, ворог створює певне угрупування військ. Будемо аналізувати для ймовірного удару з півночі або інших територій, як це вже було неодноразово. Однак все одно ми вживаємо всіх необхідних заходів для того, щоб бути готовими й протидіяти тим викликам, які можуть бути", — сказав Синєгубов у нацмарафоні.

Голова ХОВА зазначив, що плани евакуації розроблені вже дуже давно, вони актуалізуються щомісяця, щоб знати, де перебувають водії й транспортні засоби. Волонтерські організації постійно звіряються.

"Ми маємо розуміти, що у нас є чіткі критерії для того, щоб була оголошена евакуація з того чи іншого населеного пункту. Тому зараз казати про евакуацію міста Харкова жодних підстав, навіть теоретичних, немає. Більше того, ми продовжуємо активно розбудовувати наші фортифікаційні споруди. Ми не зупиняємося ні на хвилину для того, щоб посилювати нашу оборонну здатність", – зауважив очільник.

Синєгубов зазначив, що на північному напрямку не фіксують перекидання росіянами техніки.

"Чисельність російських військ на півночі не збільшується. Періодично там іде ротація, злагодження підрозділів, проводяться певні організаційні дії. Є певні підтягування техніки, але сил і засобів наразі недостатньо для відкриття нової лінії фронту", — зазначив Синєгубов.

За словами керівника ОВА, українські військові активізуються на всіх напрямках на Харківщині, в області вживають заходи активної протидії наступу.

"Про ефективність зведення оборони також свідчить те, що росіяни думають, ухвалюють рішення: чи йти у наступ по цьому напрямку. Деякі фортифікації, побудовані цьогоріч, вже використовуються нашими військовими", — сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, російські військові передислокували частину військ до Курської області, а також формують угруповання військ для можливої ​​майбутньої наступальної операції Росії проти північно-східної України та Харкова. Однак росіянам не вистачить сил для захоплення великого міста. Про це повідомлялося в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.