Ліна Костенко та Валерій Залужний стали почесними громадянами Києва

8 травня столична міська рада нагородила званням "Почесний громадянин Києва" Ліну Костенко та Валерія Залужного.

Про це пише Рубрика, посилаючись на голову Києва Віталія Кличка.

"Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням "Почесний громадянин Києва" двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного", зазначив очільник столиці.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

У міськраді наголосили, що Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців.

"Дух свободи та сміливості!", додали там.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Зазначимо, що Ліна Василівна зробила неоціненний внесок у розвиток вітчизняної літератури, а також патріотичне виховання не одного покоління українців.

Поетеса пережила Другу світову війну, бувши ще зовсім юною дівчинкою. А напередодні свого 92-го дня народження, 2 роки тому, знову прокинулася під звуки вибухів о четвертій ранку. Перебуваючи у столиці, яку охопила паніка, страх та невідомість, Костенко продовжувала писати та невпинно працювати.

"Я ж належу до покоління, яке пережило Другу світову війну… І ці бомби о четвертій годині ранку – мені вони звичні з дитинства. Тепер я знову почула ті ж бомби, страшніші, і, мушу вам сказати, я не злякалася.

Ні разу не пішла в укриття… Воно гуде, думаю, добре, нехай: уб'є – так уб'є… Перший місяць, правда, не дуже писалося. Перший місяць я стежила за кожним кроком і нюансом цієї війни. А потім взяла себе в руки й почала писати, писати й все", – поділилася письменниця у своєму першому за 12 років інтерв'ю для телеканалу "Київ".

Також Валерія Федоровича Залужного, зі слів Кличка, міськрада відзначила за особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

"Був дуже радий вручити відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни", додав голова міста.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Відставка Валерія Залужного

Нагадаємо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Глава держави Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

А вже 7 березня президент України Володимир Зеленський погодив на посаду посла України у Великій Британії кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Глава держави зазначив, що Залужний сам побажав працювати на дипломатичному напрямку.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.