Україна завдяки проєкту Світового банку оновлює обладнання для зберігання вакцин: як працює це рішення

В Україні почалася системна заміна обладнання для зберігання вакцин на рівні всіх регіонів у рамках проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні", який фінансується Світовим банком.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, підбиваючи підсумки візиту міжнародної місії Світового банку, пише Рубрика.

У чому проблема?

Вакцини необхідно постійно зберігати в обмеженому діапазоні температур – від моменту їх виготовлення до моменту щеплення.

Це пояснюється тим, що надвисокі чи наднизькі температури можуть спричинити втрату вакциною своєї ефективності (її здатності захищати від хвороб).

Яке рішення?

Тому в рамках проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні", який фінансується Світовим банком, в Україні почалася системна заміна обладнання для зберігання вакцин на рівні всіх регіонів.

"У рамках проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні" в країні почалася системна заміна обладнання для зберігання вакцин на рівні всіх регіонів країни. Створено сучасну систему зберігання вакцин із дотриманням холодового ланцюга — медзаклади та обласні центри контролю і профілактики хвороб забезпечені прекваліфікованими ВООЗ холодильниками і морозильниками – загалом 5 168 одиниць на суму 14,7 млн доларів США", – йдеться у повідомленні.

Як це працює?

У МОЗ відзначили, що коштом проєкту закуплено 769 генераторів різної потужності для медзакладів у всіх регіонах.

Крім того, закуплено і доставлено 24 сучасні комп'ютерні томографи для лікарень у 16 областях, дві ангіографічні системи для нейрохірургічних втручань та 32 апарати УЗД.

На етапі закупівлі та постачання перебувають:

  • 50 систем для деконтамінації епідемічно небезпечних медичних відходів;
  • понад 1 300 одиниць лабораторного обладнання для регіональних центрів контролю і профілактики хвороб;
  • 300 наркозно-дихальних апаратів.

Загальний обсяг позики Світового банку за проєктом "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні" та двох додаткових фінансувань до нього становить $331,4 млн. З них вже використано $302 млн, зокрема $241,2 млн – на придбання вакцин проти COVID-19, решта – на посилення спроможності системи громадського здоров'я України щодо запобігання, своєчасного реагування на спалахи інфекційних захворювань, а також посилення спроможності закладів охорони здоров'я щодо діагностики та лікування.

"Ми вдячні Світовому банку за співпрацю, надійне плече підтримки для уряду України і під час стримування пандемії COVID-19, і особливо після початку повномасштабної війни. Понад два роки ми живемо і працюємо в надскладних умовах щоденних викликів. Попри це, разом з міжнародними партнерами ми продовжуємо системну роботу, направлену на трансформацію нашої системи охорони здоров'я, основна мета якої — якісна, доступна та безоплатна медична допомога для українських пацієнтів", – сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Довідка

З2015 року МОЗ та Світовий банк є партнерами у сфері реформування охорони здоров'я. Наразі у рамках співпраці реалізуються три великі проєкти:

  • "Поліпшення охорони здоровʼя на службі у людей",
  • "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні",
  • "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя".

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє аптечним закладам проводити профілактичну вакцинацію

Свіжі дописи

  • Новини

Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет: ІПСО рф спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що платформа "Телеграм" часто використовується для розповсюдження… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Після аварії вертольоту життя президента Ірану може бути під загрозою, – ЗМІ

Через непогоду вертоліт із президентом Ірану Ебрагімом Раїсі та його міністром закордонних справ Хоссейном Амір-Абдуллахіаном… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У столичному парку “Муромець” пройшов забіг із собаками

18 та 19 травня в Києві у парку "Муромець" проходить мультиспортивний захід "Кросфест. Весна 2024".… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Шеппс закликав Німеччину дати Україні ракети дальньої дії з дозволом бити по Криму та анонсував передачу 100 ракет для ППО від Британії

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликає Німеччину надати Україні далекобійні ракети і дозволити використовувати… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Разом провести відпустку: Ф’юрі хоче приїхати до Усика в Україну

Після бою  боксер Тайсон Ф’юрі запропонував Олександру Усику провести відпустку з родинами в Україні. Також… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Міжнародну нагороду “За хоробрість” отримала українська підполковниця поліції Яценко

Дружина Президента Олена Зеленська повідомила, що українська підполковниця поліції Марія Яценко отримала важливу міжнародну нагороду… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.