Цьогоріч в магістратуру та аспірантуру очікується до 90 тисяч вступників, – МОН

У Міністерстві освіти та науки розраховують, що на вступні іспити в магістратуру та аспірантуру цьогоріч зареєструється від 80 до 90 тисяч вступників.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький, передає Рубрика.

"Ми очікуємо в районі 80-90 тисяч. Сьогодні – перший день реєстрації, реєстрація завершується 29 травня", – сказав Вінницький.

Як зазначив заступник міністра, станом на ранок 7 травня на єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) вже подано 386 заявок.

Він нагадав, ЄВІ складається з двох блоків:

  • тест на загальні навчальні компетентності,
  • тест на знання іноземної мови.

Перша частина тесту налічує 30 завдань, друга – 27.

Загалом іспит триватиме 1,5 години і є загальним іспитом для вступу в магістратуру.

Як зазначив Вінницький, відстрочка від мобілізації передбачена у тому випадку, якщо йдеться про продовження навчання, а не отримання другої вищої освіти.

"Якщо людина має бакалавра, вона може, вступивши на магістра, отримати відстрочку від мобілізації. Маючи магістра, вступивши в аспірантуру, може отримати відстрочку від мобілізації, пройшовши відповідні вступні випробування. А якщо йдеться про другу вишу освіту, то відстрочка від мобілізації не передбачається", – пояснив заступник міністра.

Довідка

7 травня розпочалася реєстрація для участі в ЄВІ та ЄФВВ, яка триватиме до 29 травня включно. Реєстрацію здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти.

Для реєстрації вступник має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого визначеного закладом вищої освіти каналу зв'язку скановані копії реєстраційних документів.

Нагадаємо, у МОН очікують, що кількість вступників до українських закладів вищої освіти цьогоріч становитиме приблизно 260 тисяч осіб. Частина абітурієнтів для вступу повернулася з-за кордону.

Також повідомлялось, що попри війну іноземні студенти продовжують обирати навчання в Україні і радять її своїм друзям.

Свіжі дописи

  • Новини

На Харківському напрямку після “затишшя” зранку російські війська знову активізувались

Після "затишшя", яке спостерігалося з ранку 19 травня на Харківському напрямку, ворог знову активізувався. Російські… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Харкові дві російські ракети вдарили по цвинтарю та місцю відпочинку, є постраждалі

Удень 19 травня росіяни атакували ракетами Харків. Під ворожим ударом опинилися цвинтар та популярне місце… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

В Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій: Зеленський із дружиною відвідали “Биківнянські могили”

Сьогодні, 19 травня, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Президент Володимир Зеленський із… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Війська рф вдарили ще й по Куп’янському району: від влучань загинули 5 мешканців

Російсько-окупаційні війська 19 травня завдали ударів по Куп’янському району Харківської області: відомо про загиблих та… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Міністр оборони Британії вважає росію та Китай “прямою загрозою”

У Великій Британії стурбовані тісними відносинами між Москвою та Пекіном, і вважають, що росія та… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У ДПСУ розповіли, чи будуть випускати чоловіків за кордон без оновлених військових даних

Прикордонники не будуть перевіряти, чи оновлені у чоловіків призовного віку, яким дозволений виїзд за межі… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.