The Independent: рф більше не використовує Керченський міст для постачання зброї

Після неодноразових українських атак по Керченському мосту російська федерація почала використовувати сухопутні маршрути в окупованій східній Україні для постачання зброї на свою лінію фронту.

Про це пише The Independent.

Британське видання, посилаючись на дані найбільшого українського приватного розвідувального агентства Molfar, зазначає, що аналіз супутникових знімків показує, що на Керченському мосту, практично відсутній рух транспорту, і "тому він більше не може бути ефективною військовою мішенню для обмежених боєприпасами українських військ".

Зображення, зроблені супутниковими фахівцями Maxar, які були проаналізовані Molfar і надіслані The Independent, показують, що майже жоден військовий вантажний потяг не курсував залізничною лінією мосту протягом трьох місяців.

У цей період 29 лютого по мосту було помічено лише один російський вантажний потяг, який перевозив близько 55 вагонів пального.

В аналізі зазначають, що росія значно скоротила використання мосту після того, як 17 липня 2023 року Україна атакувала його і підірвала ділянку дороги та залізничне полотно.

Що відомо про атаки на Кримський міст

Нагадаємо, 17 липня, на Кримському мосту пролунали вибухи. Один із прольотом у бік Тамані був зруйнований, а проліт у бік Керчі – пошкоджений.

Джерела ЗМІ у Службі безпеки України розповіли, що ці вибухи були результатом спецоперації СБУ та Військово-морських сил. Міст атакували за допомогою надводних дронів. У СБУ на цьому фоні нагадали, що норми міжнародного права та правила ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи супротивника.

Окрім того, 8 жовтня 2022 року на мосту через Керченську протоку стався вибух із подальшою пожежею. Після цього на мосту обвалилася частина автомобільного полотна, рух було перекрито.

Пізніше, 20 жовтня 2022 року Зеленський заявив, що Україна не є замовником "теракту" на Кримському мосту. А вже 23 липня 2023 року Зеленський назвав Кримський міст ціллю, яка має бути нейтралізована.

У росії ж назвали атаку на Кримський міст "терактом", а також заявили, що зможуть полагодити його не раніше листопада.

Свіжі дописи

  • Новини

У Міненерго розповіли, чи будуть відключення світла 19 травня

На 19 травня обмеження електропостачання поки не плануються, проте в уряді просять споживачів економити електроенергію.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупанти двічі били по базі відпочинку на Харківщині: серед жертв – вагітна, серед поранених – дитина

Унаслідок ворожого удару 19 травня по Малоданилівській громаді Харківського району зросла кількість загиблих до 5… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

На базі Кінологічного центру столичній поліції запрацює дитячий гурток: у чому рішення

У Києві незабаром розпочне свою роботу дитячий гурток “Юний кінолог”, який функціонуватиме на базі Кінологічного… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Безпілотники СБУ атакували вночі російський аеродром “Кущевська”, де знаходяться десятки літаків

Українські оборонці та спецслужбовці вночі 19 травня атакували військовий аеродром "Кущевська" та Слов’янський нафтопереробний завод,… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Наслідки удару по Малоданилівській громаді на Харківщині: 4 загиблих та 8 поранених

Уранці 19 травня у Харківському районі пролунали вибухи, внаслідок ворожого удару по Малоданилівській громаді 4… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Генштабі розповіли про обстановку на Харківському напрямку: ситуація змінилась

На Харківському напрямку російські війська знизили свою активність до нуля: водночас ЗСУ завдали ворогові значних… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.