fbpx
Сьогодні
10:59 07 Тра 2024

Про грошове забезпечення для важкопоранених військових розповіли у Міноборони

Фото: depositphotos.com

Важкопораненим військовослужбовцям, які перебувають у закладах охорони здоров'я на лікуванні існує додаткова винагорода – 100 тис. грн.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, передає Рубрика.

"Існує додаткова винагорода військовослужбовцям, які у зв'язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом), пов'язаним із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я. Це стосується, до речі, і закордонних лікарень. Ця винагорода становить 100 тисяч. Вона виплачується за час перебування на стаціонарному лікуванні, включаючи час переміщення до лікарняного закладу. Окрім того, сума виплачується бійцям, які перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком ВЛК", – повідомила Калмикова.

Відповідаючи на питання, як нараховуються відпускні військовослужбовцям, заступниця міністра поінформувала:

"Під час відпустки за військовослужбовцем залишається його грошове забезпечення. Окрім того, є таке поняття як грошова допомога для оздоровлення. Вона надається військовослужбовцю за його зверненням (рапортом), у т.ч. у разі вибуття його у щорічну основну відпустку або її частину".

Довідка

Кабінет Міністрів у квітні оновив виплати військовослужбовцям. Складові грошового забезпечення залежать від посади, звання, умов служби, наукових ступенів і звань.

Загальна сума виплат тепер складатиметься з базової суми у 100 000 гривень та додаткової винагороди у 70 000 гривень, сумарно – 170 000 гривень.

Відповідно до Постанови Уряду, військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях, отримуватимуть додаткову грошову винагороду у розмірі 70 тисяч гривень за кожні 30 днів.

Ці кошти будуть виплачуватися військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, а також на території ворога.

"Це рішення не лише про мотивацію, але й про справедливість. Винагорода стане додатковим стимулом для наших захисників, які знаходяться на вістрі бойових дій. Вдячний колегам за розуміння і підтримку", – зазначив міністр оборони України Рустем Умєров.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: