fbpx
Сьогодні
11:59 07 Тра 2024

"Ліси України" включили до переліку особливо важливих для економіки держкомпаній

Фото: Інформатор Івано-Франківськ

До переліку особливо важливих для економіки суб'єктів господарювання державного сектору економіки, що має сприяти покращенню корпоративного управління додали державне підприємство "Ліси України".

Як пише Рубрика із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки, таке рішення ухвалив уряд.

Зазначається, що цим рішенням внесли зміни до постанови №777 "Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки" від 3 вересня 2008 року та до постанови №643 "Деякі питання управління об'єктами державної власності на період воєнного стану" від 31 травня 2022 року.

"Це перший крок до покращення корпоративного управління, яке дозволить залучити підприємству інвестиції. Формування наглядової ради на прозорому та відкритому конкурсі за участі комітету з призначення керівників, до якого входять представники як державних органів, так і міжнародних організацій, – це черговий етап для впровадження кращих норм корпоративного управління в держсекторі", – прокоментував заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" є одним із найбільших лісокористувачів Європи та найбільшим лісокористувачем України.

В управлінні підприємства перебуває 6,6 млн га земель державного лісового фонду.

ДП "Ліси України" спеціалізується на веденні лісового господарства, охороні, захисті, раціональному використанні та відтворенні лісів, а також на раціональному використанні державного мисливського фонду на території мисливських угідь, наданих у користування підприємству.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про лісові репродуктивні ресурси, який дозволить сертифікувати нашу продукцію за європейськими стандартами. Завдяки цьому Україна зможе значно збільшити експорт сіянців дерев на європейський ринок.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів заборонив суцільні рубки головного користування у гірських лісах Карпат. Через три роки документ набере чинності.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: