Франція відправить свого посла на інавгурацію путіна, – ЗМІ

На "інавгурацію президента" російської федерації володимира путіна, яка відбудеться 7 травня, прибуде посол від Франції.

Про це пише Reuters, покликаючись на власні джерела, передає Рубрика.

Співрозмовник інформагентства зазначив, що Париж раніше засудив "контекст репресій, у якому відбувалися вибори", та організацію виборів на тимчасово окупованих українських територіях. Франція вважає це порушенням міжнародного права і Статуту ООН.

Reuters пише, що таке рішення Франції свідчить про потенційний розкол у західному таборі, оскільки деякі країни рішуче виступають проти надання путіну будь-якої форми легітимності.

Два європейських дипломати заявили, що не очікують, що США відправлять свого посланця на інавгурацію путіна, хоча Вашингтон не робив публічного оголошення, додають в інформагентстві.

Ще щонайменше чотири країни оголосили, що їхні дипломати не будуть присутніми на інавгурації володимира путіна після його "переобрання" на посаду президента росії, зокрема:

  • Чехія,
  • Естонія,
  • Литва,
  • Вірменія.

В МЗС Естонії зазначили, що вибори в росії "не були ані демократичними, ані відкритими, ані чесними", тому інавгурація путіна — "це просто вистава".

Своєю чергою Чехія відкликала свого посла з російської федерації.

Вибори президента рф

Вибори президента росії відбувалися протягом 15-17 березня. "Голосування", зокрема, проводили на тимчасово окупованих територіях України.

російське видання "Медуза" ще в серпні 2023-го писало, що для 70-річного путіна вже почали відбирати "суперників" на вибори. Головна вимога — їм має бути не менш як 50 років, щоб не виникало питань до віку путіна. За даними медіа, планувалося, що на виборах путін набере "рекордний результат": він мав отримати більш ніж 80% голосів із явкою понад 70%.

У підсумку Центральна виборча комісія росії оголосила, що за путіна нібито віддали голоси 87,28% виборців, тобто майже 76 мільйонів росіян.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності в імітації президентських виборів у росії немає.

А майже шістдесят країн Організації Об'єднаних Націй виступили із засудженням спроб російської федерації організувати незаконні президентські "вибори" на тимчасово окупованих територіях України.

Свіжі дописи

  • Новини

Війська рф завдали удару по Харківському району: відомо про вісім постраждалих

Вранці 19 травня у Харкові пролунали потужні вибухи, внаслідок ворожого удару по району: є постраждалі… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У ВМС заявили, що вночі був знищений російський тральник “Ковровец”

Уночі на 19 травня українським Силам оборони вдалося знищити морський тральник ЧФ рф проєкту 266-М… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

ПС: у більшості областей та Києві пролунала тривога, на столицю летить ракета

19 травня у Києві та в усіх областях, окрім західних та Одеської області, оголосили повітряну… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

“Я сумую за батьком”: Усик після перемоги зворушливо пригадав свого тата

У ніч на 19 травня у неймовірному протистоянні український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Оприлюднили супутникові знімки порту в Новоросійську після атаки 17 травня

З'явилися супутникові знімки наслідків удару по порту в Новоросійську російської федерації, що сталася 17 травня.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупанти в Луганській області масовано атакували логістичні шляхи, – ОВА

У Луганській області російські війська масовано обстріляні логістичні шляхи та кожне деокуповане село Про це… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.