Новини

Останні масовані ворожі атаки завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів, – Галущенко

Про це повідомив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини», цитує Рубрика.

«На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати», – зазначив він.

Міністр наголосив, що основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об'єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб'єктів дронами, балістикою або артилерією.

«Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна», – зазначив Міністр, додавши, що наразі завдяки сприятливим погодним умовам енергосистему вдається балансувати потужностями ВДЕ.

Водночас у деяких регіонах, зокрема в Харкові, який щоденно піддається ворожим обстрілам, діють обмеження електропостачання. В області здійснюються роботи для стабілізації ситуації та підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.

Для проведення відновлювальних і ремонтних робіт, а також нарощування потужностей маневрової генерації залучається допомога міжнародних партнерів.

Атаки росіян на ТЕС

Російські війська з перших місяців повномасштабного вторгнення завдають ударів по енергетичній інфраструктурі України. Але навесні 2024 року ворог наголосив на виведенні з ладу великих ТЕС. Так, 22 березня ударами було пошкоджено блоки Бурштинської та Ладижинської ТЕС.

Крім того, 29 березня під час чергового обстрілу було атаковано одразу три теплоелектростанції в Україні. Зокрема, було поранено енергетика.

Через два тижні, 11 квітня, під час масованого удару по Україні було повністю зруйновано Трипільську ТЕС у Київській області, яка забезпечувала електрикою три регіони – Київську, Черкаську та Житомирську області.

Свіжі дописи

  • Новини

Близько 5 тисяч постраждалих від війни українців евакуйовано на лікування за кордон, – МОЗ

Понад два роки повномасштабної війни Міністерство охорони здоровʼя України разом із Єврокомісією, ВООЗ та іншими… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Укрзалізниця запустила оновлений сайт для купівлі квитків

АТ "Укрзалізниця" запустила оновлений сайт для купівлі залізничних квитків на будь-який поїзд. Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Часовому Яру немає жодного окупанта: розвідка показала, як ЗСУ відбили черговий штурм ворога

Вчора, 17 травня, російські окупанти вчергове спробували взяти місто Часів Яр штурмом – для атаки… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

путін хоче, щоб ми боялися і не підтримували Україну через страх, – прем’єр-міністр Естонії

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Замах на Фіцо: суд обрав запобіжний захід нападнику

Суд у словацькому місті Пезінок постановив взяти під варту Юрая Цинтулу, який 15 травня вчинив… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Генштаб: на більшості напрямків по всій лінії фронту зберігається динаміка боєзіткнень

З-поміж 77 бойових зіткнень за цю добу сім ще тривають. Найгарячіше – на Покровському напрямку.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.