Новини

Заяви Президента Франції про відправлення військ в Україну лише підвищують напруженість, – міністр оборони Італії

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що італійські військові за жодних умов не можуть бути залучені у війну в Україні.

Як передає Рубрика, про це повідомляє видання Corriere Della Sera.

"Абсолютно ні! Сьогодні ніхто не може в цьому сумніватися", – сказав міністр, відповідаючи на питання щодо можливого залучення італійських військових до операцій в Україні.

"Наша позиція незмінна: ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо, але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у цей конфлікт", – зазначив урядовець.

Як міністр оборони, який "із самого початку" заявляв, що "Україні потрібно допомогти, щоб уникнути розширення конфлікту", сьогодні Крозетто шукає будь-які форми діалогу, починаючи "плести павутину дипломатії". Бо якщо вибухне ширший конфлікт, "Італії буде що втрачати".

"Тому що, на відміну від інших, ми маємо в нашій системі чітку заборону на прямі військові інтервенції, поза межами того, що передбачено законами та Конституцією. Ми можемо передбачити лише збройне втручання за міжнародним мандатом, наприклад, на виконання резолюції ООН. Гіпотетичне втручання в Україні не лише не входило б у цей випадок, але й спровокувало б подальше розкручування спіралі конфлікту, що не принесло б користі, насамперед, самим українцям. Словом, тут передумов для нашого прямого втручання не існує", – заявив Крозетто.

За його словами, заяви французького президента Еммануеля Макрона про можливість відправки військових в Україну лише "підвищують напруженість".

"Я не беруся судити президента такої дружньої країни як Франція, але я не розумію мети та користі від цих декларацій, що об'єктивно підвищують напруженість", – заявив італійський посадовець.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не дати РФ перемогти у війні є стратегічною безпековою метою, і за певного розвитку подій він не виключає відправки в Україну європейських наземних військ.

Напередодні Макрон підтвердив, що не виключає введення французьких сухопутних військ в Україну, "якщо росіяни прорвуть лінію фронту".

Ініціатива Макрона

Раніше французький лідер Еммануель Макрон заявив про можливість введення війська на територію України. Це викликало дискусію серед союзників України.

Пізніше Франція пояснила, що не йдеться про безпосередню відправку військ для участі в бойових діях. Деякі країни НАТО заявили, що готові розглянути таку можливість. Серед них Литва, Латвія, Естонія та Канада.

Попри це, низка інших країн-членів НАТО вже виступили із заявами, що не розглядають відправлення своїх військ в Україну. Про це сказали у Білому домі США, Німеччині, Великій Британії, Канаді, Іспанії, Чехії, Польщі тощо.

Ба більше, за даними західних ЗМІ, несподівана заява Макрона спричинила ще більшу напругу у відносинах між ним і канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Свіжі дописи

  • Новини

Стан Фіцо після замаху є “стабільним, але важким”: перевезення до Братислави неможливе

Стан прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху на нього 15 травня є стабільним, але важким,… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив, коли українські Повітряні сили отримають літаки F-16

Президент України Володимир Зеленський вважає, що українські Збройні сили отримають літаки F-16 до кінця 2024… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У британській розвідці назвали успішними українські атаки по Криму

Останні українські успішні повітряні атаки призвели до загального погіршення здатності росії захищати повітряний простір навколо… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Міністерстві оборони пояснили, чи потрібно проходити ВЛК заброньованим

Заброньовані військовозобов'язані повинні пройти військово-лікарську комісію, якщо не проходили її останні п'ять років. При цьому… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Генштаб: українські оборонці на Харківщині намагаються відтіснити війська рф у напрямку Глибокого

З початку доби 18 травня на Харківському напрямку російські загарбники не полишають спроб прорвати українську… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Наслідки вчорашнього удару авіабомбами по Харкову: зросла кількість загиблих до чотирьох осіб

Унаслідок російської атаки керованими авіаційними бомбами 17 травня у Харкові зросла кількість загиблих до чотирьох… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.