Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32 представники українських медіа. За його словами, зараз ведуться переговори про їхнє якнайшвидше повернення.

Про це Ростислав Карандєєв розповів під час поїздки у Запорізьку область, передає Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП).

У відомстві поінформували, що у межах поїздки Карандєєв зустрівся з представниками місцевих ЗМІ. Темою зустрічі також була підтримка регіональних медіа та повернення полонених журналістів.

"Відродження України починається з регіонів. Тому ми маємо вже зараз розпочати ці процеси, зокрема, залучаючи тих, хто транслюватиме це відродження, трактуватиме зміну і докладатиметься до формування критичного мислення у суспільства", – сказав в.о. міністра культури.

Він зазначив, що МКІП вже готує бюджетну декларацію на наступний рік, де буде "серйозний акцент" на фінансовій підтримці регіональних медіа, зокрема друкованих.

Також Карандєєв прокоментував питання діяльності Telegram-каналів та TicToc. За його словами, наразі нараховано близько 350 "ворожих каналів" у месенджері Telegram, при цьому вже кілька десятків із них заблоковані.

Що відомо про полонених українських журналістів

З останніх працівників медіа, яких затримали окупанти, Вікторія Рощина, яка поїхала виконувати професійний обов'язок на тимчасово окуповану територію і з нею зник зв'язок кілька місяців тому.

Нагадаємо, що в березні 2022 року Рощину вже захоплювали російські окупанти та 10 днів утримували в Бердянську. Через 5 днів окупанти звільнили її з полону.

Окрім того, росіяни утримують в полоні Ірину Левченко, яка висвітлювала події у Мелітополі, Запоріжжі.

Також Томіленко згадав Дмитра Хилюка – журналіста інформаційного агентства "УНІАН", якого окупанти забрали в полон під час спроби окупації Києва й Київщини, на сьогодні він знаходиться в одній з в'язниць росії.

Зазначимо, що ще в травні цього року Лубінець повідомив, відповідаючи на питання про те, чи є якісь зрушення у питанні звільнення з російського полону журналіста УНІАНу Дмитра Хилюка, що наразі всі зусилля, яких докладає українська влада, він особисто та інші держоргани влади України не показали позитивного результату.

Нагадаємо, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, за два роки повномасштабної війни в нашій державі постраждали від російської агресії.

Свіжі дописи

  • Новини

Наслідки вчорашнього удару авіабомбами по Харкову: зросла кількість загиблих до чотирьох осіб

Унаслідок російської атаки керованими авіаційними бомбами 17 травня у Харкові зросла кількість загиблих до чотирьох… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: у Миколаєві розробляють проєкти відновлення у межах “блакитної” економіки

У Миколаєві розробляють низку проєктів, які під час післявоєнної відбудови зроблять місто центром "блакитної" економіки.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Передача нового Patriot для України: Німеччина почала навчання українських фахівців

Навчання на зенітно-ракетному комплексі Patriot, який Німеччина погодилась додатково поставити Україні, вже розпочалися. Про це повідомив міністр… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Усик зустрівся зі своїм противником Ф’юрі, одягнувши костюм з кримськотатарським орнаментом

Напередодні відбулася церемонія зважування Олександра Усика та Тайсона Ф'юрі: український боксер показав найбільшу вагу у… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив нову форму військового квитка: деталі

Кабінет Міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Водночас документи, які були оформлені до 16 травня,… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Пентагоні проаналізували наслідки ударів безпілотниками по російських НПЗ для рф

Удари українських ударних БпЛА по російській енергетичній інфраструктурі на початку 2024 року призвели до виходу… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.