Путін недооцінив волю українців до опору: австрійський генерал назвав головні помилки росії під час вторгнення в Україну

У Москві були впевнені, що спротив під час повномасштабного вторгнення росії в Україну буде таким слабким, що можна буде швидко взяти всю країну під свій контроль. Проте Кремль недооцінив готовність українського народу до опору та стійкість Збройних Сил.

Про це сказав бригадний генерал австрійської армії у відставці, нині президент Центру стратегічного аналізу (CSA) Вальтер Файхтінгер в інтерв'ю Укрінформу.

Як вважає австрійський військовий, росія зробила за два роки повномасштабної війни безліч помилок.

"Загалом це був час багатьох помилок, особливо з російської сторони – вони повністю недооцінили волю України до спротиву та стійкість українських військових", – заявив Файхтінгер.

Генерал зазначив, що сам ніколи не вважав Сили оборони України слабкими й був упевнений, що Київ не здасться і чинитиме опір.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі, з яким професіоналізмом та інтенсивністю українські війська виконують свої завдання. Тому я не вважав, що Україна дуже швидко здасться у військовому плані, що згодом підтвердилося", наголосив Файхтінгер.

Військовий експерт вважає, що вирішальним фактором у зупинці російської навали на початку вторгнення в Україну було те, що:

  • росіянам не вдалося висадити повітряний десант на півночі від Києва та провести звідти наступ на столицю.

"Тому, безумовно, велика заслуга українських Збройних сил, що вони це розпізнали і запобігли цьому. Після цього російський генеральний план був приречений на провал", – заявив він.

Що відомо про майбутній наступ російської армії

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив про дуже важкий період для України та дав новий "прогноз" розвитку подій. Він уточнив, що з середини травня – початку червня, Україну очікує досить важка ситуація. Втім, вона не буде катастрофічною.

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про загострення ситуації на фронті та спробу рф захопити стратегічну ініціативу.

Варто додати, що російсько-окупаційні війська можуть посилити атаки, скориставшись проміжком часу, який потрібен для того, щоб доправити нову безпекову допомогу Україні від Сполучених Штатів Америки.

Проте експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки не сприяє російським загарбникам у швидкому досягненні тактичних успіхів, і росіяни в найближчій перспективі навряд чи зможуть досягти глибшого оперативно значущого проникнення в цьому районі.

Окрім того, для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою російські війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками, але залишається незрозумілим, де вони зосередять свої зусилля в найближчому майбутньому.

Свіжі дописи

  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила понад 1200 своїх солдатів, 13 танків та 36 артсистем

Минулої доби, 17 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищили усі ударні безпілотники, запущені окупантами вночі по Україні

У ніч на 18 травня російські загарбники запустили по Україні 13 ударних безпілотників: силам протиповітряної… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Санкт-Петербурзі на території військової академії зв’язку пролунав вибух: є поранені

У Санкт-Петербурзі прогримів вибух на території військової академії зв’язку. Місцева влада заявила про постраждалих. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У Львівському історичному музеї відкрили виставку меморіальних вишиванок

Днями у Львівському історичному музеї презентували виставковий проєкт «(Не)тлінні». Його присвятили Всесвітньому дню вишиванок, а… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Генштаб: ворог активно наступає на Покровському і Придніпровському напрямках, Сили оборони стримують натиск

На Краматорському, Покровському та Придніпровському напрямках зросла кількість бойових зіткнень, на Харківському напрямку українські захисники… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Мінветеранів перезапускає бренд “Створено захисниками”

Міністерство у справах ветеранів спростило алгоритм отримання ветеранами-підприємцями маркування “Створено захисниками”. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.