fbpx
Сьогодні
Фото 14:40 03 Тра 2024

У Києві встановили національний рекорд з битви крашанок

27 квітня понад сотня киян взяла участь у грі навбитки – традиційній українській великодній грі, в якій учасники стукаються крашанками. Участь у ній узяли люди найрізноманітнішого віку – від пенсіонерів до зовсім юних дітей. Адже традиції об'єднують усіх, попри вік та соціальний статус.

Про це інформує Рубрика.

Організатором заходу стала українська мережа супермаркетів ЕКО МАРКЕТ спільно з партнерами – компаніями "Ясенсвіт" та FILM.UA.

Подія відбувалася у магазині ЕКО МАРКЕТ на проспекті Червоної Калини, 17. Попри палюче сонце мешканці столичного району Троєщина зібрались разом, щоб напередодні Великодня визначити переможця в битві крашанок.

Новий рекорд офіційно зафіксував представник "Книги рекордів України". Переможці битви отримали сертифікати на 5000 та 3000 гривень, а також подарунки від партнерів – знижки на покупки, продукти й тематичний мерч.

Володимир Гладкий з фіналістом битви крашанок

Саме довкола крашанки, як одного з головних символів свята, об'єднали свої зусилля мережа продуктових магазинів ЕКО МАРКЕТ та компанія FILM.UA. Так, 25 квітня FILM.UA випустили в прокат сімейну комедію "Крашанка", у якій підкреслено важливість родини й таких свят як Великдень.

А ЕКО МАРКЕТ оголосив справжнє "Полювання на крашанки", де гості мережі отримують гарантовані подарунки та шанс виграти 100 000 гривень.

Встановлення рекорду відвідав виконавець однієї з головних ролей – актор театру й кіно Володимир Гладкий. Він зазначив, що сьогодні надзвичайно важливо об'єднуватися довкола наших символів, адже в єдності – наша сила:

"У наш час дуже важливо цінувати своє, особливо традиції і культуру. Будинки, міста, села — все це ми відбудуємо. Якщо втратимо нашу культуру, втратимо і націю. Тому важливо пам'ятати справжні українські традиції, і добре, що все більше і більше людей до цього долучаються!" – розповів про захід Володимир Гладкий.

Сам рекорд став частиною масштабного "Полювання на крашанки", що триватиме з 17 квітня по 14 травня в усіх магазинах мережі ЕКО МАРКЕТ.

"Великдень – це велике свято, сповнене любові й віри. Сьогодні як ніколи важливо підтримувати один одного, знаходити ті символи, які нас об'єднують. І одним з таких символів є крашанка. Ми вдячні всім киянам, які в цей день прийшли до нас, щоб встановити цей рекорд. На заході було багато дітей, зокрема одним з переможців став маленький хлопчик. І ми щиро сподіваємось, що, беручи участь у встановленні цього рекорду, він та інші діти змогли відчути дух свята. Адже навіть у такі важкі для всіх українців часи маємо робити все, щоб наші діти мали дитинство та змалку долучалися до наших традицій", – резюмував Віталій Старомінський, заступник Генерального директора ЕКО МАРКЕТ з маркетингу.

Директор Національного проєкту "Книга рекордів України" Ігор Підчібій разом з представниками ЕКО МАРКЕТ Віталієм Старомінським та Наталією Красніковою

Для вдалого проведення заходу було зварено понад 5 сотень крашанок в традиційних для України червоних кольорах.

"Ми щасливі долучитись до такої масштабної події як Битва Крашанок, а також разом з ЕКО МАРКЕТ та FILM.UA стати частиною команди з підтримки українського кіно. Для нас це не просто проєкт, але і вдала командна робота, і приємна колаборація водночас. Зараз, як ніколи колаборації – дуже потужний інструмент в роботі брендів. Ми раді бути частиною проєкту з підтримки української культури і національної ідеї і розказати про це якомога більшій кількості людей. Радіємо, що разом з такими потужними партнерами як ЕКО МАРКЕТ та FILM.UA ми можемо зробити цей вклад ще більш масштабнішим", – підкреслює Марина Борисова, директор з маркетингу ТОВ "Ясенсвіт"

Організатори додають, що кожен такий захід можливий завдяки Збройним Силам України. І закликають всіх українців у ці святкові дні памʼятати про це й допомагати нашій армії.

Нагадаємо, напередодні за організації Міністерства культури та інформаційної політики у співпраці з ГО "Інститут культури України" в інноваційному парку UNIT.CITY відбувся Фестиваль української писанки: під час проведення заходу розписали 800 писанок, що є Рекордом України.

Також повідомлялось, що майстриня Галина Ковальська із Жовкви Львівської області встановила рекорд України. Вона створила 10 вишитих писанок заввишки від 0,9 до 1,5 метра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: