fbpx
Сьогодні
17:59 03 Тра 2024

Окупанти у квітні понад 440 разів застосували хімічні боєприпаси

Фото: ДПСУ

Російські військові протягом квітня застосували по українських бійцям 444 боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

"Протягом останнього місяця мобільними групами угруповання сил і засобів підтримки та іншими підрозділами Сил оборони зафіксовано 444 випадки застосування ворогом боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних речовин, що на 71 випадок більше, ніж за попередній період", – повідомили у Генштабі.

За даними військових, основним способом доставки є використання безпілотних літальних апаратів переважно зі скидом К-51.

Всього, в період з лютого 2023 року по квітень 2024 року було зафіксовано 1891 випадок застосувань, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

Як пояснили у Генштабі, росіяни продовжують застосовувати боєприпаси, які містять небезпечні хімічні речовини, і цим порушують "Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення", а також закони та звичаї ведення війни.

Раніше Рубрика повідомляла, що на фронті зростає тенденція застосування з боку російських окупантів небезпечних хімічних речовин. Такі дії стали системними.

Нагадаємо, українські військові, які відбивають російську агресію у Запорізькій області, стикнулися із новою загрозою – використанням окупантами отруйного газу як зброю.

Також повідомлялося, що на фронті російська армія почали частіше використовувати хімічну зброю, зокрема, новий вид гранат з отруйними речовинамиСпівробітник української розвідки на умовах анонімності повідомив, що росіяни використовують різновид CS – сльозогінний газ, який використовується під час масових заворушень і може тимчасово вивести людину із ладу через подразнення очей, носа, легенів та шкіри.

Зазначається, що Конвенція ООН про заборону хімічної зброї забороняє використання засобів боротьби із масовими заворушеннями під час війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: