fbpx
Сьогодні
23:00 03 Тра 2024

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва, щоб допомогти ЗСУ. Під час подорожі йому вдалося зібрати понад 30 тисяч євро, за які придбають автівки і FPV-дрони. Сьогодні, 3 травня, Енн Вага зустрівся із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МЗС України.

"Естонія — маленька країна, але естонці мають велике серце та потужно підтримують Україну. Завдяки таким щирим друзям маємо віру, що Україна здолає всі труднощі та переможе", — заявив глава української дипломатії Дмитро Кулеба.

Свою велоподорож Крісто Енн Вага розпочав 26 квітня. За його словами, однією із цілей подорожі є збір грошей для ЗСУ. Впродовж маршруту депутат естонського парламенту разом із благодійною організацією "69th Sniffing Brigade" планував зібрати 50 тисяч євро для купівлі дронів та автівок українським воїнам.

Фото: X / Крісто Енн Ваґа

Наразі зібрано 31 603,51 євро.

Як повідомляла Рубрика, член Комісії з державної оборони парламенту Естонії та парламентської групи Україна-Естонія Крісто Енн Вага 29 квітня вирушив велосипедом з Таллінна до Києва у пробіг на підтримку України.

Крісно Енн Вага приїхав на велосипеді у Рівне з Таллінна. За майже тиждень подорожі чоловік подолав понад тисячу кілометрів. Таким чином він збирає гроші для Збройних сил України й планує доїхати до Києва.

Також він побував і в Житомирі, де вшанував пам'ять загиблих захисників України. Далі він вирушить до Києва. З Рівного його супроводжує переселенець з Миколаєва.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: